23948sdkhjf

Femern udpeger ny rådgiver

Rambøll har netop vundet en rammeaftale med Femern A/S på 30 mio. kr. Det oplyser rådgivervirksomheden i en pressemeddelelse. 

Rammeaftalen omfatter ingeniørrådgivningsydelser inden for jernbanesikkerhed for de to elektrificerede jernbanespor, der skal anlægges i forbindelse med den 18 km lange sænketunnel under Femern Bælt. 

– Valget faldt på Rambøll, da deres tilbudte rådgivere har dokumenteret stor erfaring indenfor opgaverne relateret til jernbanesikkerhed og den godkendelsesproces, vi står overfor, hvor en lang række aktører er involveret, siger Jens Ole Kaslund, teknisk direktør i Femern, i pressemeddelelsen. 

Aftalen løber over otte år med mulighed for forlængelse. De konkrete ydelser vil omfatte rådgivning indenfor de sikkerheds- og såkaldt, interoperabilitetsprocesser, der skal sikre, at den elektrificerede jernbane overholder de nationale og Europæiske sikkerhedskrav, der stilles af jernbanemyndighederne. 

Rambøll vil samarbejde med den tyske underrådgiver Obermeyer Planen + Beraten GmbH. 

Ud over denne rammeaftale, er Rambøll ledende rådgiver på den 18 km lange tunnelforbindelse under Femern Bæltet. 

Femern Bælt forbindelsen vil ud over to elektrificerede jernbanespor også bestå af to motorvejsspor i hver sin retning. Bilisterne kan forvente at køre 110 km/t i tunnelen, mens de elektriske tog kan køre gennem tunnelen med 200 km/t. 

Tunnelen vil medføre en transporttid med tog på 7 minutter fra Danmark til Tyskland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141