23948sdkhjf

Altan.dk vinder pris for social ansvarlighed

Sorø-virksomheden med 70 ansatte har netop vundet dette års CSR People Prize for sin succes med at integrere arbejdet med socialt ansvar i forretningen.
Dommerkomiteen bag prisen fremhæver Altan.dk som en virksomhed, hvor social ansvarlighed er en naturlig del af den daglige drift og som går langt for at tage hånd om de medarbejdere, der har særlige behov på grund af sygdom eller andre problemer.

Eksempelvis har virksomheden betalt et afvænningsophold for en medarbejder, der havde et hashmisbrug, en anden medarbejder lider af den problematiske sygdom ADHD. For Altan.dk giver det dog god mening at integrere medarbejdere med særlige behov i virksomheden:

- Vi har en medarbejder, der lider af ADHD, hvilket for mange gør, at de har svært ved at fastholde et arbejde. Vi har støttet medarbejderen og bakket ham op ved at vise, at hans kompetencer er brugbare, fortæller Louise Ralkov, Business Manager hos Altan.dk og fortsætter:

- Det har været givende for ham, for han har erfaret, at han sagtens kan udfylde en jobfunktion, og at nogen rent faktisk tror på ham. Det har bl.a. resulteret i, at vi i fredags kunne fejre, at han fik et truckkørekort.

Lavere sygefravær og stærkt loyalitetsforhold
For Altan.dk giver det sociale ansvar og den ekstra rummelighed generelt udslag i et lavere sygefravær, men også i et stærkt loyalitetsforhold mellem virksomhed og medarbejdere:

- Vi oplever, at vores indsats giver et kompetenceløft - ikke kun til den enkelte medarbejder, men også til virksomheden. På det menneskelige plan har vi en stærk indbyrdes respekt, vi er rummelige og vi passer godt på hinanden. Det gør, at folk er glade for at være her, siger Louise Ralkov, som understreger, at selv om indsatsen kan ses på bundlinjen, så ønsker man først og fremmest at medvirke til, at svage medarbejdere integreres og fastholdes på arbejdsmarkedet.

Hos Dansk Byggeri bakker man op om virksomhedernes CSR-arbejde, fordi CSR ikke blot er et redskab til et forbedret omdømme, men også har en positiv effekt på bundlinjen:

- Flere undersøgelser viser, at et godt arbejdsmiljø giver mere effekt pr. medarbejder. Når vi har det godt, kan vi yde mere. Det skaber i sidste ende bedre konkurrenceevne for den enkelte virksomhed, siger Henriette Thuen, afdelingschef i Dansk Byggeri.

CSR People Prize
CSR People Prize er tidligere kendt som Netværksprisen og betegnes som erhvervslivets ridderkors. Prisen uddeles af Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA), under Beskæftigelsesministeriet. 106 virksomheder har i år kandideret til prisen, hvilket er det højeste antal nogensinde.

Prisen uddeles i år for tolvte gang. Altan.dk vandt i kategorien for virksomheder med op til 100 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125