23948sdkhjf

Dorte Mandrup vinder institutionsprojekt på Frederiksberg

Konkurrencen om udvidelse og ombygning af daginstitutionen Marthagården fandt sin afgørelse i sidste uge.
Ombygning af to bevaringsværdige villaer, opførelse af en ny bygning samt disponering af institutionens udearealer.

Det er hovedtrækkene i den opgave, som et team med Dorte Mandrup Arkitekter i spidsen netop er blevet tildelt ved daginstitutionen Marthagården på Frederiksberg.

Udover Dorte Mandrup består det vindende team af Leth & Gori Arkitekter, Marianne Levinsen Landskab, Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma og Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører.

Udfordrer den traditionelle daginstitution
Konkurrencen om Marthagården er udskrevet af Frederiksberg Kommune og Diakonissestiftelsen som en del af Erhvervs- og Byggestyrelsen og Realdanias modelprogram ”Institutioner for Fremtiden”.

De eksisterende bygninger på Peter Bangsvej omfatter ca. 750 m², mens tilbygningen får et areal på ca. 350 m². Projektet lever op til energiklasse 2015 og skal efter planen være afsluttet i sommeren 2013.

Juryen har i sin bedømmelse blandt andet lagt vægt på, at vinderteamet har skabt en tilbygning, der ikke kobler sig direkte til villaerne, men i stedet forbinder dem under terræn. Den nye bygning er i tillæg formgivet, så den tilbyder nye rumligheder til udearealerne – både i form af et legelandskab på taget og en sænket lysgård.

- Projektet udfordrer traditionelle måder at tænke daginstitution på, og skaber ny arkitektur, funktioner og sammenhænge. Den nye institution giver mulighed for at arbejde med børn på helt nye måder, og arkitekturen understøtter nye måder at organisere børn og medarbejdere på, samt nye værdier i tilgangen til, hvad den gode daginstitution er, lyder det blandt andet i bedømmelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11