23948sdkhjf

NCC krydser sine spor med 6.600 kvm til rådgiverkæmpe

NCC har netop afleveret de sidste op mod 6.000 kvm kontorer og 600 kvm kælder i Nobelparken i Aarhus, hvor rådgivningsfirmaet Cowi har til huse.

Det oplyser entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse.

Trin for trin er Nobelparken blevet udvidet gennem flere end 20 år, og med det seneste arbejde er nogle af de eksisterende bygninger samtidig blevet renoveret. Dermed står Nobelparken, der har Forskningsfondens Ejendomsselskab (Feas) som ejer og bygherre, fortsat skarpt.

- Vi er glade for nu at have været med til at bygge den seneste del på det, som blev startet af NCC og Feas for over 20 år siden, siger projektleder på byggeopgaven Sebastian M. Berger Rosenmeier i pressemeddelelsen.

Byggeriet, som Cowi skal have kontorer i, omfatter cirka 600 kvm nybygget kælder, dertil er der bygget cirka 2.533 kvm nye kontorer, og så er 3258 kvm kontorer blevet ombygget. Arkitekt på byggeriet har været C.F. Møller. Arbejdet har stået på siden 2018 og er netop afleveret til Feas. 

Entreprenør på det først og det seneste byggeri
Det første spadestik til Nobelparken blev taget den 20. august 1997, og Feas var bygherre på projektet. Undervisnings- og erhvervsdelen er opført i fem- til seksetagers bygninger.

Bygningerne, der ligger på den gamle tømmerhandel Barnows grund på hjørnet af Randersvej og Nordre Ringgade i Aarhus, blev oprindeligt bygget af NCC, og det er altså nu NCC, der som totalentreprenør har stået for den seneste tilbygning.

Ud over Cowi huser det - efter den seneste udvidelse - cirka 48.000 kvm store Nobelparken blandt andre af Aarhus Universitets Faculty of Arts og dele af Business and Social Sciences samt revisions- og konsulentvirksomheden PWC. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141