23948sdkhjf

Boligselskab indleder forsøg med LED-belysning

Frejaparken i Esbjerg er blevet godkendt som forsøgsafdeling til at teste LED-belysning.
Dansk almennyttigt Boligselskab, DAB, afdeling Frejaparken i Esbjerg går nu i gang med at udskifte alle afdelingens pærer med LED-pærer.

Forsøget skal gerne ende som en gevinst for både miljøet og afdelingens pengekasse.

Vicevært og grøn ambassdør Chris Petz forventer sig meget af den nye type belysning:

- Vores beregninger viser, at de penge, det koster at omlægge til LED, vil være tilbagebetalt allerede efter tre år. Med så kort tilbagebetalingstid kan vi næsten ikke tillade os at lade være, siger viceværten, og tilføjer, at det både omfatter indkøb af pærer samt udgifter til montør.

198 lamper
Arbejdet i Frejaparken vil omfatte demontering af spoler og udskiftning af pærer i afdelingens 198 lamper, hvoraf de fleste brænder 24 timer i døgnet.

Udskiftningen i de mange lamper foretages ifølge Chris Petz af installatørfirmaet Høgholm A/S. Hele udskiftningsarbejdet ventes at være færdigt ved starten af det nye år.

- Der er tre års garanti på pærerne, men man mener, at de kan holde meget længere end det. Op til 20 år, faktisk. Der er ikke rigtigt nogen, der ved det med sikkerhed, for de er jo en ny opfindelse, fortæller Chris Petz.

På el-budgettet set over 20 år ventes udgifterne at kunne halveres ved at udskifte de mange pærer.

De nye LED-pærer skal kun bruge 7 watt på at brænde med den lysstyrke, som afdelingens nuværende pærer, som endda er lavenergipærer, bruger 11-12 watt på. Er resultaterne gode, vil der sandsynligvis blive skiftet flere pærer ud i Boligforeningen ’32, som Frejaparken hører under.
Læs mere om: DAB
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078