23948sdkhjf

Byggebeskæftigelsen når rekordniveau

Jobfesten fortsætter i bygge- og anlægsbranchen.

Sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik viser, at branchen beskæftigede 167.635 lønmodtagere i december, hvilket er det højeste niveau i den knap 10-årige periode, tallene dækker over.

- Byggeriet er blevet ved at skabe job henover efteråret, senest 350 job i december, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

December-tallene viser, at bygge- og anlægsbranchen har skabet knap 3.000 nye job i løbet af det seneste år. Sektoren yder dermed sit til, at cirka 29.000 nye lønmodtagere kom i arbejde løbet af 2019.

- Byggeriet er ikke længere den største jobmotor, men alene det, at der fortsat er tale om en jobvækst, er imponerende, siger Bo Sandberg, som ser flere forhindringer for fortsat jobvækst i indeværende år.

Brogede fremtidsudsigter
- Fremtidsudsigterne er dog i 2020 blevet lidt mere brogede for byggeriet. Boligmarkedet i de store byer har toppet og der er et hul i anlægsmarkedet mens vi venter både på en langsigtet infrastrukturplan og på at Femern-forbindelsen påbegyndes i 2021.

På positivsiden tæller den høje handelsaktivitet på boligmarkedet og de rekordmange lånekonverteringer i kølvandet på de negative renter ekstra renoveringsopgaver af sig, lyder cheføkonomens vurdering.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Anlægsloft hæves med 800 millioner
Ny frontperson i Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Lynetteholm kører videre med kendt duo
Vil bygge tårn på 21 etager i Esbjerg
Trods underskud: Ejendomskæmpe holder fast i forventningerne
LM Byg vinder tredje vandværk på fire år
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.805