23948sdkhjf

Mærsk og ADP vil bygge for en milliard i Taulov

Et strategisk partnerskab mellem Mærsk og Taulov Dry Port danner grundlaget for et fremtidigt samarbejde mellem de to virksomheder om et nyt logistik- og lagersetup med central beliggenhed tæt på henholdsvis Fredericia Havn, jernbaneknudepunktet og motorvejsnettet.

I samarbejdet ligger i første omgang en samlet investeringssum på 1 mia. kr. til lager- og domicilbyggerier, oplyser havneselskabet ADP (Associated Danish Ports) i en pressemeddelelse.

Aftaleparterne beskriver selv aftalen som en af de mest innovative aftaler inden for den danske havne- og logistiksektor, og forklarer, at projektet vil styrke og videreudvikle Taulov Dry Port som ét af de førende europæiske transportknudepunkter med adgang til konkurrencedygtige lagerfaciliteter og end-to-end transportløsninger, der kombinerer skib, jernbane og lastbiler.

Placeringen af Mærsks landbaserede transport- og logistikaktiviteter i Taulov Dry Port betyder, at de to virksomheder i fællesskab kan henvende sig til danske og internationale kunder med løsninger inden for logistik, lager, multimodale transportløsninger og havneinfrastruktur. 

Skal drives af Mærsk
Taulov Dry Port ejer ca. 900.000 kvm grundareal til logistik med en beliggenhed, der er udpeget af EU som værende en del af den centrale europæiske transportkorridor. 

Med aftalen bliver Mærsk den foretrukne logistikoperatør i Taulov Dry Port og vil på deres kunders vegne drive de kommende lager- og logistikfaciliteter.

Investeringerne i lager- og logistikfaciliteter finansieres i et joint-venture partnerskab mellem ADP og PFA med Mærsk Agency Danmark som fremtidig lejer.

Joint-venture med PFA
Taulov Dry Port er et joint-venture mellem havneselskabet ADP og pensionsselskabet PFA. Siden etableringen af joint venture-samarbejdet i oktober 2017 har de to parter taget strategisk vigtige skridt i udviklingen af Taulov Dry Port med meget store investeringer i erhvervsarealer og i opførelsen af store og fleksible lager- og logistikbyggerier for nogle af de største virksomheder i Danmark.

Det næste strategiske skidt i udviklingen af Taulov Dry Port tages nu ved at byde Mærsk velkommen som den foretrukne logistikoperatør.

- Det strategiske partnerskab mellem Taulov Dry Port og A.P. Møller-Mærsk skaber betydelige perspektiver i forhold til at skabe logistik- og lagerløsninger i stor skala på det danske og internationale marked, siger Mikael Fogemann, PFA's chef for den nordiske ejendomsportefølje, i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111