23948sdkhjf

Offentligt-privat samarbejde om Stjerneskole

Frederikshavn viser vejen med skole, der opføres og drives i samarbejde med MT Højgaard og Dan-Ejendomme. Byggeriet af den stjerneformede Frederikshavn Ny Byskole er netop påbeyndt.
Offentligt-privat samarbejde, OPS, er en af fremtidens oplagte muligheder for finansiering, opførelse og 25 års drift af kommunale bygninger af høj kvalitet.

Der var fokus på det nære samarbejde mellem det offentlige og det private erhvervsliv samt på byggeri af høj kvalitet uden fejl og mangler, da Frederikshavn Kommunes ledelse fredag tog første spadestik til Frederikshavn Ny Byskole. Skolen bliver på 13.500 kvm og har fået tilnavnet ”Stjerneskolen” på grund af arkitekternes stjerneformede design.

Frederikshavn Kommune opfører og driver skolen i samarbejde med MT Højgaard og Dan-Ejendomme.

En af de første OPS-skoler
Koncerndirektør Jens Nyhus fra MT Højgaard understreger, at OPS-samarbejdet er en spændende proces med helt nye muligheder for det offentlige, når der skal bygges nyt.

─ Vi gør vores ypperste for at forstå vores kunders ønsker og behov, og vi tror på, at vi med vores bygge- og driftserfaring kan tilføre vores kunder værdi, så de får endnu mere ud af deres fremtidige bygning, end de i første omgang havde forestillet sig, sagde Jens Nyhus, og fortsatte:

─ Jeg håber, at der bliver udbudt flere OPS og OPP byggerier i Danmark. Hele konceptet er medvirkende til, at kvaliteten i bygningerne højnes i væsentlig grad. For at være konkurrencedygtige er vi tvunget til at sikre den høje kvalitet, da vi samtidig står med driften og vedligeholdet i mange år, sagde Jens Nyhus.

Store krav til kvaliteten
Vedligehold af en skole over en periode på 25 år stiller store krav til kvaliteten, men Dan-Ejendomme A/S har prøvet det før:

─ De erfaringer vi efterhånden har høstet fra to andre skoleprojekter, har vi taget med i arbejdet med skolen i Frederikshavn. Der bliver tale om vedligeholdelsesvenlige materialer udvendigt, slidstærke overflader på gulve og vægge indvendigt og lidt dyrere inventar end normalt, fordi det erfaringsmæssigt holder længere, siger afdelingschef Lars Olaf Larsen fra Dan-Ejendomme.

Frederikshavn Ny Byskole får omkring 1.200 elever og bliver arbejdsplads for 160 lærere.

Fakta om Frederikshavn Ny Byskole:
Bygherre: Frederikshavn kommune
Skolen: 13.500 m2
Placering: Olfert Fischers Vej
Arkitekter: Arkitema A/S og ARKINORD A/S
Byggeentreprise: MT Højgaard A/S.
Ingeniører: Brix & Kamp A/S og MT Højgaard Design Engineering.
Byggeperiode: Primo august 2011 - ultimo 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141