23948sdkhjf

Køge fravælger ESCO

I renoveringen af sine bygninger har Køge Kommune bevidst fravalgt ESCO. Forholdet til ESCO-firmaerne vurderes at være for besværligt.
YIT er ved at have færdiggjort energioptimeringen af Søndre Skole. Opgaven er udført for Køge Kommune, som led i omfattende renoveringsarbejde på kommunens bygninger.

Køge Kommune gennemførte i årene 2008-2010 20 energispareprojekter. Renoveringsarbejdet i Køge gøres bygning for bygning. Dermed er fravalgt en omfattende ESCO-model, hvor flere energispareprojekter sker via én investering

Vil undgå langvarig binding
Bag fravalget af ESCO-modellen ligger klare overvejelser.

Skaber projektet ikke de ventede besparelser opstår diskussioner med ESCO-firmaet. Eksempelvis om nye til- og ombygninger eller antallet af brugere i den givne bygning.

- Vi har ment, at vi ved at tage en bygning ad gangen har kunnet gøre det lige så godt. Så mister vi godt nok garantien, men til gengæld skal vi ikke diskutere med ESCO-firmaet de næste ti til 15 år, for den basisline (den garanterede besparelse, red), de går ud fra, har givet problemer flere steder, selvom der garanteret er eksempler, hvor det er gået godt, siger energiingeniør Claus Pedersen, Ejendomscentret i Køge Kommune, til Installatør Horisont.
Læs mere om: YIT
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078