23948sdkhjf

Stort renoveringsprojekt tæt på afslutning

Den omfattende facaderenovering af 432 boliger i Vildtbanegård i Ishøj ser ud til at blive færdig før planlagt.
Et team bestående af NCC, Alectia og White Arkitekter vandt i 2009 totalentreprisen på Vildtbanegård og har siden arbejdet hårdt på at færdiggøre projektet.

Projektet udmærker sig bl.a. ved at anvende specialproduceret lakerede alusandwichplader direkte importeret fra Kina. Selve udskæringen af pladerne har også fundet sted i Kina, hvilket har minimeret spildet af materialer på byggepladsen.

Valget af specialudviklede sammenbygningsprofiler i aluminium, træaluvinduer lukkede altaner med foldeglas og opmurede stueetager tilfører sammen en lethed og venlig elegance til byggeriet.

- Den nye facaderenovering opbryder det meget monotone udtryk, der ellers har kendetegnet Vildtbanegård-bebyggelsen, siger arkitekt Thomas Jørgensen og fortsætter:

- Det store antal boligblokke, der her er tale om, har gjort det muligt for os at skræddersy en arkitektonisk løsning, der kombinerer et moderne, elegant og flot arkitektonisk udtryk med en meget høj finish. En anden gevinst ved projektets størrelse er, at udgifter til indkøb af materiale reduceres, da vi efterspørger store mængder af samme produkt. Det har gjort det muligt at vælge en specialproduktion, som er målrettet netop dette projekt, forklarer han.

Anden og sidste etape
De enkelte facadepaneler er monteret med forskudte samlinger og med varierende pladebredder, der visuelt binder de lange bygninger sammen i længderetningen. Farverne på facaderne varierer i små nuancer og tilføjer en fin tekstur og et nuanceret spil til facaden.

Vildtbanegård, som blev færdigbygget i 1971, var nedslidt og levede langt fra op til de nutidige isoleringsstandarder. Anden etape af facaderenoveringerne, der omhandler de 432 boliger, løser nu de store problemer, som beboerne tidligere har oplevet med træk og skimmelsvamp pga. kuldebroer i byggeriet. Første etape af renoveringen omfattede 644 boliger og blev afsluttet i 2010 – dette var også før tidsplanen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129