23948sdkhjf

Dansk Boligbyg opfører skolebyggeri på Djursland

Fredag i sidste uge gik spaden i jorden til en ny fremtidssikret friskole i Ugelbølle.
Efter to års forberedelse blev byggeriet af den nye Ugelbølle Friskole på Djursland omsider indledt fredag den 14. oktober.

Skolen blev stiftet i 2009, da en kreds af forældrene tog konsekvensen af, at Syddjurs Kommune lukkede skolen i Ugelbølle.

Friskolen har i sine første leveår boet i lejede lokaler, men når skoleåret 2012 begynder, kan lærere og elever tage en ny, 1.800 m² stor skolebygning i brug.

Bag opførelsen står Dansk Boligbyg, der har stor erfaring med skolebyggerier. Entreprenøren har netop – i Rønde på Djursland – afleveret et projekt, hvor et idrætscenter er bygget sammen med et gymnasium, og i Høng er Dansk Boligbygs ansatte desuden ved at lægge sidste hånd på byggeriet af en ny skole.

Nyt og topmoderne undervisningsmiljø
Ugelbølle Friskoles 1.800 m² omfatter bl.a. et centralt placeret fællesrum med en stor siddetrappe og højt til loftet. Det er et direkte udtryk for skolens sociale hovedtanke.

Alle vinduer går til gulv, hvilket sikrer kontakt og relation mellem ude og inde. Alle toiletter har naturligt lys – resultatet af et udtalt ønske fra børnene på den indledende workshop. Indvendigt bliver betongulvene opvarmede, og der etableres faste vægge i beton samt synlige installationer på loft og vægge.

- Hvor drivkraften i starten primært var at bevare et skoletilbud i nærområdet, så voksede ambitionerne for skolen hurtigt i takt med en fantastisk opbakning fra alle byens borgere, fra lokalområdet, fra samarbejdspartnere og særligt fra familier med skolesøgende børn. Ugelbølle Friskole er nu klar til at løfte sin del af ansvaret for elevernes fremtid – og til skolestart 2012 vil det foregå i et nyt og topmoderne undervisningsmiljø, siger Christina Busk, der er formand for skolens bestyrelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079