23948sdkhjf

NCC-selskab genopbygger 550 pladsers p-hus

Viborg Kommune har valgt Jakobsen & Blindkilde til at stå for totalentreprisen af byggeriet af et p-hus med 550 pladser i Viborg, Fischers Plads. 

- Jeg er glad for, at vi har fået kontrakten på byggeriet af parkeringshuset. Vi ser frem til at være med til at give en central plads i Viborg et løft og gøre livet lettere, når man kommer ind til byen i bil, siger projektdirektør i Jakobsen & Blindkilde, Henrik Eriksen, i en pressemeddelelse fra NCC, der overtog entreprenørfirmaet i starten af 2018.

Erik Arkitekter har tegnet parkeringshuset, som ligger ved indkøbscentret Sct. Mathias Centret i midten af Viborg. 

Byggeriet kommer i forlægelse af. at en del af parkeringen på Fischers Plads blev afspærret i efteråret 2018 på grund af sammenstyrtningsfare i den nedslidte konstruktion.

Parkering i fire niveauer
Totalentreprisen omfatter nedbrydning af den tidligere parkeringskælder og opførelsen af parkeringshuset samt renovering af forpladsen. Huset bygges, så der senere kan bygges to ekstra niveauer på.

Jakobsen & Blindkilde skal også stå for jord, kloak, beton og belægning. Rådgiver på arbejdet er Norconsult. Dertil er der tilknyttet nogle lokale underentreprenører.

Parkeringshuset bygges i fire niveauer med forskudte dæk og interne ramper. Forpladsen ved Sct. Mathias Centeret bliver omdannet, så der kommer gågadezone med sivekørsel. Desuden bliver der opsat bænke og lavet beplantning, så byrummet fremstår hyggeligt op til centeret og gågaderne.   

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11