23948sdkhjf

Rambøll-ingeniør kåret som Årets unge FRI Rådgiver 2020

Lasse Vester fra Rambøll vinder prisen som årets unge rådgiver af Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI).

Den 32-årige tunnelingeniør modtager prisen, fordi han er en komplet rådgiver med en stærk faglighed og et brændende engagement, som smitter. Det er blandt andet kommet til udtryk i hans arbejde på sænketunnelen Western Harbour Tunnel i Sydney.

– Lasse Vester har gennem sin betydningsfulde rolle i designet of Western Harbour Tunnel i Sydney vist, at han besidder alle de kompetencer, som en komplet rådgiver skal råde over, og det på et meget højt kvalifikationsniveau, siger administrerende direktør for FRI og medlem af dommerkomitéen, Henrik Garver.

Han fortsætter:

– Lasse har på projektet formået at indtage en nøglerolle med afsæt i sine lederegenskaber, sin evne til at skabe en god dialog med kunder og stakeholders og ikke mindst sin stærke tekniske viden, der var afgørende for at realisere projektet.

Overtog job med autoritet

Lasse Vester – der også sidder i bestyrelsen for Dansk Forening for Tunnel og Undergrundsarbejde – er tunnelingeniør i Rambølls globale forretningsenhed for Transport, hvor han arbejder med komplekse tunnelprojekter. På projektet Western Harbour Tunnel blev Lasse, grundet sin ekspertise og erfaring med sænketunnelprojekter i Danmark, flyttet til Sydney i en 3-måneders periode for at rådgive bygherren.

Oprindeligt var hans rolle at levere teknisk rådgivning til tunneldesignet, men det blev hurtigt klart, at projektet krævede både interessent- og projektledelse. Et job Lasse varetog med stor autoritet og kundeforståelse.

Højt engagement som smitter

Ismet Huseyin, teknisk leder af Western Harbour Tunnel, beskriver Lasse Vester som en fagligt dygtig ingeniør med rigtig gode samarbejds- og kommunikationsevner:

– Lasse Vester er en meget dygtig ingeniør med rigtig gode tekniske færdigheder og en stor forståelse for vores behov som kunde. Vi var meget imponeret over hans ledelsesstil og hans positive indstilling, selv under pres. Lasse viste også en særlig evne til at forklare de teknisk komplicerede opgaver til samarbejdspartnerne med andre fagligheder, så de blev forstået og fulgt. Hans høje engagement inspirerede kollegerne, siger teknisk leder af Western Harbour Tunnel, Ismet Huseyin.

Forklarer det komplekse

Jens Chr. Helbech Hede, direktør i Rambølls division for Civil Works, hvor Lasse Vester er ansat, udtaler:

– Vi er utrolig stolte over, at en af vores dygtige unge ingeniører vinder prisen som Årets unge FRI-rådgiver. Lasse Vester er en utrolig dygtig ingeniør med medmenneskelige egenskaber ud over det sædvanlige, der ser løsninger og muligheder frem for problemer.

– I sin ledelse af store, komplekse tunnelprojekter i Rambøll har han udvist et naturligt talent for overblik og evne til at forstå kundens behov og formidle komplekse problemstillinger, så alle forstår det. Han har teknisk og digital tæft og har blandt andet tidligere været ansvarlig for at udvikle BIM-strategien for Femern-tunnelen, verdens længste sænketunnel.

Om Årets unge FRI Rådgiver 2020

Det er 12. år, at FRI kårer årets unge FRI Rådgiver. Kåringen kvalificerer Lasse Vester til konkurrencen EFCA Future Leaders Competition, en konkurrence der afholdes af European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA) i Istanbul, og som kårer de stærkeste talenter under 35 år, i de europæiske rådgiver- og ingeniørvirksomheder. Det er sjette gang, at en rådgiver fra Rambøll vinder prisen som årets unge FRI rådgiver.

Ud over Lasse Vester var der følgende fire finalister i konkurrencen Årets Unge FRI Rådgiver 2020:

  • Lars Beck Christoffersen, 27 år, COWI – nomineret for innovativ, bæredygtig og kompleks reguleringsplan for Ullensaker Kommune
  • Daniel Fester Henningsen, 28 år, AFM Rådgivende Ingeniører – nomineret for udvikling af program til beregning af fiberdosering i terrændæk
  • Kristoffer Lind Krarup, 29 år, AB Clausen – nomineret for renovering og tilbygning af Taastrup Stationscenter, inkl. en transferzone i stål
  • Adam Pekala, 28 år, BuroHappold – nomineret for modellering og styring af designarbejde i forb. med European Spallation Source i Lund
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094