23948sdkhjf

Trælast deler ud af overskuddet efter rekordår

Hos Øbro Træ, der er en del af XL Byg, blev 2019 endnu et vækstår. Med en bruttofortjeneste på 30,6 mio. kr. blev det trælastens fjerde rekordår i træk, og det er ikke kun Øbros ejere, der nyder godt af fremgangen. Således har man hensat 1,3 mio. kr. til overskudsdeling blandt koncernens 33 medarbejdere, og ifølge adm. direktør Uwe Plugge er det helt almindelig praksis i den københavnske trælast.

– Siden jeg og min partner overtog forretningen i 2010 har det været et element i den måde, virksomheden er drevet på; vi kunne se, vi stod overfor en voldsom vækstrejse, og det var afgørende, at få medarbejderne med, fortæller Uwe Plugge.

God vækst online
Øbro Trælast har hovedkontor og logistikcenter i Greve samt to afdelinger i København, og dertil kommer den webbaserede tømmerhandel, som virksomheden åbnede for otte år siden. Når Uwe Plugge skal forklare, hvor årets vækst er hentet, er det særligt den digitale del af forretningen, han fremhæver.

– Vi har haft god vækst på tværs af de segmenter, vi bevæger os i, men særligt på vores online-aktivitet, er det gået frem, fortæller direktøren.

Med en omsætningsvækst på 17 pct. har Øbro nydt godt af fremgangstiderne i byggeriet, og det er da også på det professionelle segment man henter hele 95 pct. af sin omsætning. På onlineforretningen har man imidlertid en ambition om, at omkring halvdelen af salget skal ske til privatkunder, som man ifølge Uwe Plugge også har godt fat i.

– På Østerbro har vi en trælast helt tilbage fra 1940, og her har vi et relativt stort salg til de lokale borgere, og vi vil gerne vise dem, at onlinehandlen også er et alternativ, fortæller trælastdirektøren.

Hvor 2019 har været et generelt godt år for byggeriet, peger meget på, at vi nærmer os en stagnering. Det er også indtrykket hos Øbro, hvor man trods en god start på året forventer, at aktiviteten i år bliver en smule mindre.

Øbro Træ A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 30,6 24,4
Driftsresultat 10,6 6,3
Resultat før skat 11,9 7,1
Årets resultat 9,1 5,4
Balancesum 74,5 73,2
Egenkapital 27,0 19,7
Gns. antal ansatte 33 33
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172