23948sdkhjf

Storskala-renovering på vej i Albertslund Syd

Med en idé- og projektkonkurrence kickstarter Bo-Vest nu renoveringen af 1.000 gårdhuse.
Gårdhusene er opført i perioden 1963-66, og der er med årene konstateret mange byggetekniske problemer, hvilket medførte, at tagene og betonfacaderne blev renoveret i årene 1980-83.

Der er nu brug for endnu en omfattende renoveringsindsats, og det er baggrunden for, at Bo-Vest udskriver en konkurrence i samarbejde med arkitektfirmaet Nova5.

Gårdhusene er opført i klynger på 2, 3, 4 eller 5 huse og er den sidste del af Albertslund Syd, der skal renoveres.

Der er i december 2008 udarbejdet en helhedsplan for området, og der foreligger en udmelding fra Landsbyggefonden om foreløbig afsat støtte til at realisere en renovering af udvalgte bygningsdele.

Prøvehuse viser vejen
Konkurrencen har primært til formål at finde frem til den bedst mulige renoveringsløsning inden for Landsbyggefondens renoveringsordning. Sekundært skal konkurrencen fostre idéer til udformning af en overordnet byarkitektonisk vision for bydelen Albertslund Syd.

I første fase er det planen at udføre fem prøvehuse for derigennem at høste erfaringer og afprøve såvel tekniske som arkitektoniske løsninger, inden de resterende 995 huse står for tur.

Vinderen af konkurrencen tildeles kontrakten på selve totalrådgivningen, der omfatter den egentlige renoveringsopgave. Opgaven vedrørende eventuelle boligforbedrende elementer samt opgaven angående den bymæssige transformation indgår som optioner.

Fristen for at komme i betragtning til konkurrencen er den 1. december 2011.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.

Yderligere information om projektet findes desuden på www.masterplansyd.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094