23948sdkhjf

Sælger millioner hvert år: Den gule dørstopper er ikke en dørstopper

Den gule kile fra Knudsen Kilen fylder 50 år. Hvis kilen ikke umiddelbart ringer en klokke, så lade os omformulere: Den gule dørstopper fylder 50 år.

Mange kender den som den obligatoriske dørstopper hjemme eller på arbejde, men faktisk er det slet ikke det, mange tror, den er.

– Det har altid været en stående joke i firmaet, at vi er mest kendt for at producere dørstoppere. For bliver kilen brugt til sit rigtige formål, skal man jo helst ikke bemærke, at den er der, forklarer salgschef for Knudsen Kilen, Henrik Lund, der tilføjer, at virksomheden ikke har noget i mod forvekslingen.

Fylder 50 år
Kilen bruges blandt andet til at klodse trægulve op med, så de er lige, så i den virkelige verden, burde de ikke være synlige.

Men en vis bestanddel af de millioner af kiler, Knudsen Kilen sælger hvert år, ender over gulvene og i klemme under dørene i private hjem, på kontorer og i værksteder.

Den første gule kile så dagens lys i 1970, da tømrermester Johannes Knudsen slog sig sammen med sin svigersøn, Christian Overland. Som tømrermester var Johannes Knudsen træt af at slæbe mursten eller lignende op på sjette etage, når gulvene skulle klodses op, og sammen med Christian Overland fødes idéen til et let alternativ til opklodsning i tidens nye supermateriale: Plastik.

– Ved at producere kilerne i plast udfyldte de et tomrum i byggemarkedet og kunne masseproducere et langt bedre og billigere produkt end alternativerne, siger Henrik Lund. Han tilføjer:

– Og de ramte plet fra begyndelsen. For vores nuværende kiler er identiske med den oprindelige, der nu har 50 år bag sig.

Tredje generation
Den familiedrevne virksomhed er i dag nået til tredje generation, og har siden 1991 drevet Knudsen Kilen A/S som søsterselskab af Knudsen Plast A/S. Efterfølgende er der blandt andet tilføjet styreklodser, afstandsbrikker og lyddæmpende systemer til sortimentet.

Den originale gule opklodsningskile er dog fortsat det mest populære produkt.

Plastkilerne fra Knudsen Kilen er udført i ensartet og genanvendeligt PE-plast, der kan indgå i bygningens cirkulære livscyklus. Materialevalget giver samtidig kilen en af dens vigtigste egenskaber:

– Kilerne er meget holdbare med en levetid på cirka 100 år. Så i mange tilfælde overlever kilerne den bygning, de oprindelig var brugt i. Om det er derfor, at kilerne ender som dørstoppere, ved jeg ikke. Men ser jeg en slidt kile brugt som dørstopper, skifter jeg den med glæde ud med en ny, siger Henrik Lund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141