23948sdkhjf

Grønt initiativ skal binde Fredericia til vandet

Et initiativ skal sikre, at et 2.500 kvadratmeter areal i den nye Fredericia-bydel FredericiaC får et grønt islæt i form af grøntsatsdyrkning.
Grow Your City er navnet på et nyt initiativ, som skal skabe en ny form for byliv i FredericiaC, den nye bydel i Fredericia.

- Vi lægger i projektet op til, at der på et 2500 kvadratmeter stort område kan dyrkes grøntsager af forskellig slags i højbede og plantekasser, og at man samtidig kan anvende de eksisterende vægge og gavle i området til frugttræer og grønne slyngplanter, siger Kaj Møller Nielsen fra gartneriet Dan Elite, til vejleamtsfolkeblad.dk.

Den grønne ambition skal således både være et eksperimentarium for grøntsagsdyrkning og danne rammen om et mødested for byens borgere. Initiativgruppen har som mål at udarbejde en plan inden årsskiftet og søger i den forbindelse kontakt med interesserede borgere og relevante foreninger og virksomheder.

CO2-neutral bydel
Planen for området FredericiaC er, at skabe et område, som åbner Fredericias bykerne mod Lillebælt, så der midt i byen bliver adgang til vandet.

FredericiaC skal være et sammensat område, som deles mellem boliger, kultur, forretninger, kontorer, spisesteder. Forventningen er således, at den nye bydel kommer til at indeholde 50 % boliger, 40 % erhverv og 10 % kulturtilbud.

Hertil kommer en ambition om at være en CO2-neutral bydel, hvilket Grow Your City-initiativet kan vis sig at gå godt i spænd med.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078