23948sdkhjf

Vestsjællands Kunstmuseum udvides med ny bygning

Sorø Kunstmuseum har gennemgået en større udvidelse og renovering. Museet tager i den forbindelse navneforandring til Vestsjællands Kunstmuseum.
Det 70 år gamle Sorø Kunstmuseum slår den 20. november dørene op for en ny tilbygning og et nyt navn. Det skriver Politiken.

Bag den 1.200-1.400 kvm store tilbygning står Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Projektet tager udgangspunkt i det eksisterende museums situation og beliggenhed i Sorøs historiske bymidte.

Kendetegnende for renoverings- og udbygningsprojektet er en ny længebygning, en mindre mellembygning og et underjordisk udstillingsareal. Bygningen indrammer to smukke gårdrum – henholdsvis en museumsgård og en biblioteksgård og etablerer en ny hovedindgang med adgang fra begge disse gårde.

International konkurrence
Lundgaard & Tranberg Arkitekter vandt arkitektkonkurrencen om den ny tilbygning i konkurrence med fire danske og et spansk arkitektfirma. Der indkom seks højt kvalificerede og meget originale løsninger på opgaven.

Dommerkomiteen fremhæver Lundgaard & Tranberg Arkitekters forslag for dets overbevisende og arkitektonisk tilpassede hovedgreb, samt for en ideel placering af funktionerne med et forbilledligt flow.

Sideløbende med udvidelsen foretages der en gennemgribende renovering af den gamle museumsbygning.

Renoveringen er muliggjort takket være økonomisk støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094