23948sdkhjf

VVS- og industrioverenskomsten på plads

Mens Danmark lukkede ned, blev Tekniq Arbejdsgiverne Dansk Metal, 3F og Blik- og Rørarbejderforbundet i nat enige om en fornyelse af industri- og vvs-overenskomsten.

- Det er lykkedes os at blive enige om en aftale, der er på linje med de øvrige overenskomster, vi har indgået de seneste dage. En aftale, der indeholder mange positive elementer for både arbejdsgivere og arbejdstagere, og som skaber et stabilt fundament under virksomhedernes drift de kommende tre år, siger adm. direktør i Tekniq Arbejdsgiverne, Niels Jørgen Hansen.

Blandt de vigtigste punkter i den nye overenskomstaftale er:

• Mindstebetalingen reguleres årligt med 2,5 kr. i timen pr. 1. marts 2020, med 2,5 kr. pr. 1. marts 2021 og med 2,5 kr. pr. 1. marts 2022.
• Priserne i Rørprislisten/Fjernvarmeprislisten og Landspriskuranten for Blikkenslagerarbejde reguleres 1,4 procent pr. 1. oktober, med 2,4 procent pr. 1 juli 2021 og med 2,5 procent pr. 1. juli 2022.
• Lærlingesatserne stiger med 1,7 procent om året.
• Bidraget til fritvalg reguleres med 1 procent om året, så det samlede bidrag til søgnehelligdagsopsparing, feriefridage og fritvalgskontoen udgør 13,5 procent. Som noget nyt gives der mulighed for – efter individuel aftale – at udbetale 3 pct. løbende, så fritvalgsbidraget kan synliggøres i den lokale løndannelse. Derudover kan der efter lokal aftale udbetales yderligere op til 4 procent.
• Perioden, hvor arbejdsgiverne betaler fuld løn under orlov, udvides fra 13 til i alt 16 uger. Heraf øremærkes de otte af ugerne til faderen.
• Perioden med fuld løn under sygdom udvides med fem uger til i alt 14 uger.

Desuden er parterne blevet enige om en række fælles retningslinjer for at imødegå social dumping.

Industri- og vvs-overenskomsten dækker omkring 1.700 metal- og vvs-virksomheder med til sammen 11.000 medarbejdere og gælder frem til 1. marts 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109