23948sdkhjf

Frygt for autorisationssystemets fremtid

Utilfredsheden med myndighedernes indsats imod uautoriserede vvs’ere er stigende. DS Håndværk & Industri prøver at råbe myndighederne op.
Frustrationen er til at tage at føle på hos vvs’ere, der har uddannelsen og autorisationen i orden.

De sidder med en oplevelse af, at Sikkerhedsstyrelsen ikke griber ind overfor firmaer i branchen, der reklamerer med at være autoriserede eller udfører autorisationskrævende arbejde uden at være autoriserede.

DS Håndværk & Industri hører i stigende grad fra medlemmer, som føler, at det er for let at snyde ustraffet. Om der gribes ind og hvilke sanktioner, der anvendes overfor snyderne, er ganske enkelt ikke synligt nok.

Vil have sat skub i processen
Ifølge kommunikationschef ved DS Håndværk & Industri, Kristine Lyngbo, har ingen sag tidligere optaget organisationens medlemmer så meget som problemet med de uautoriserede vvs’ere.

Kristine Lyngbo forklarer overfor Building Supply, at DS Håndværk & Industri betragter det nuværende system som godt. Dog er det uklart, hvilke planer – hvis nogen – Sikkerhedsstyrelsen har for at styrke indsatsen på området, så der kan skabet lige vilkår i branchen. Hvis der ikke gøres noget kan det ifølge Kristine Lyngbo i yderste konsekvens ende med, at autorisationssystemet falde fra hinanden, med store negative følge for vandkvaliteten.

I kritikken ligger dog også et håb om, at der efter det nyligt overståede valg kommer fokus på problemerne og skub i sagerne.

Konkrete løsningsforslag
Således har DS Håndværk & Industri taget kontakt til den nyudnævnte Erhvervs- og Vækstminister, Ole Sohn. For at sætte skub i processen peger DS Håndværk & Industri på tre komplementære felter, hvor der ifølge organisationen bør sættes ind.

For det første skal Sikkerhedsstyrelsen tilføres flere ressourcer, så sagsbehandlingstiden kan reduceres betragteligt.

Dernæst ønsker organisationen et system, hvor det bliver mere synligt, hvem der ulovligt arbejder uden autorisation. Håbet er, at det vil have en afskrækkende effekt overfor snyderne, ligesom det vil hjælpe til at synliggøre indsatsen på området.

Endeligt efterlyser DS Håndværk & Industri, at myndighederne går med i en kampagne rettet mod offentligheden, hvor man gør opmærksom på problemerne omkring de uautoriserede vvs-firmaer, og hvorfor man skal bruge autoriserede vvs’ere.

I forlængelse heraf har organisationen netop opfordret sine medlemmer til at anmelde de vvs-firmaer, der arbejder uautoriseret.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1