23948sdkhjf

Grønt lys for nyt psykiatrisygehus til 480 millioner

Om knap et års tid tages det første spadestik, og indenfor tre år vil et helt nyt 20.000 m² stort psykiatrisygehus i Aabenraa stå klar på adressen Egelund.
Mandag den 24. oktober godkendte det syddanske regionsråd byggeprogrammet for et nyt psykiatrisygehus i Aabenraa.

Dermed ligger det fast, at byggeriet indledes i august næste år. I efteråret 2013 står 1. etape færdig, mens 2. etape følger efter et år senere.

- Nu har vi taget det næste store skridt mod et nyt og fremtidssikret psykiatrisygehus i Aabenraa. Det er glædeligt, og jeg hæfter mig også positivt ved, at regionsrådet i sin tid fik fremrykket byggeriet, så det nu står færdigt i 2014 i stedet for 2018, siger regionsrådsformand Carl Holst.

Projekt til 480 mio. kroner
Totalrådgiver på det 20.000 m² store projekt er White Arkitekter, som vandt opgaven tilbage i marts måned i samarbejde med Jørgen Wessberg, Ingeniørgruppen Varde og Deve Architects.

Det nye psykiatriske sygehus vil få plads til 115 sengeliggende patienter og integreres med det nye akutsygehus i Aabenraa, der skal dække hele det sønderjyske område. Psykiatrien vil blive integreret i den fælles akutmodtagelse, så borgerne sikres én indgang til akutbehandling.

Projektet forventes at koste knap 480 mio. kroner og etableres nord-vest for den nuværende hovedindgang. 1. etape omfatter et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium, mens 2. etape omfatter opførelse af alle øvrige psykiatriske sengefunktioner og ambulatorier.

Byggeriet etableres som lavt byggeri i to etager, der følger et stærkt skrånende terræn. Det udformes i pagt med naturen via mere eller mindre plejede udeområder og med visse facadebeklædninger af træ.

Læs mere om projektet i artiklen:
White vinder sygehus-projekt i Sønderjylland


Illustration af psykiatrisygehuset med niveauforskelle
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094