23948sdkhjf

Byggebranchen fraværende ved Gazelle-kåringer

Dagbladet Børsens traditionsrige kåringer af årets mest vækstrige virksomheder byder ikke på mange lyspunkter for byggeriets aktører.
Det er ikke i byggebranchen, at Danmarks mest vækstrige virksomheder for tiden befinder sig.

Det konkluderede chefredaktør Anders Krab-Johansen, da Dagbladet Børsen mandag eftermiddag tog hul på en uge med Gazelle-kåringer på Hotel Hvide Hus i Aalborg.

- Vi kommer formentlig ikke til at se mange Gazelle-virksomheder inden for byggeriet, hvis ikke bolighandlen kommer op i gear. Jeg får jo sommetider lov at skrive ledere i Børsen, og på den plads har vi efterlyst handling fra politikerne, lød det fra Anders Krab-Johansen.

Top 10 domineres af software og medico
Tendensen bekræftes da også af den top 10-liste over nordjyske Gazelle-virksomheder, som blev offentliggjort oven på mandagens arrangement.

Her kan kun Airmaster A/S, der indtager en syvendeplads, som ventilationsfirma, siges at have en vis tilknytning til byggeriet.

Listen domineres ellers af software- og medicinalvirksomheder, mens vindmøllevirksomheden Wind 1 A/S fra Nykøbing Mors toppede med en vækstrate på 1.377 procent over de seneste fire års regnskaber.

Fakta: Børsens Gazelle-kåringer 2011
• Kun virksomheder, der omsætter for mindst 1 mio. kr. eller har 0,5 mio. kr. i bruttoresultat årligt kan komme i betragtning
• Disse virksomheder skal have haft vækst fire år i træk
• Endelig skal virksomhederne have fordoblet omsætningen/bruttoresultatet over den fireårige periode
• 827 virksomheder slap gennem nåleøjet i år – rekorden er 2.475 i 2008
• De 827 Gazelle-virksomheder har på fire år skabt 6.988 job i en periode, hvor der ellers er tabt 160.000 job herhjemme
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095