23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Åbn portene til genbrugspladserne

De seneste dage er flere og flere genbrugspladser blevet lukket for virksomheder, der i deres daglige arbejde har brug for at komme af med store mængder af affald.

Nu opfordrer Kommunernes Landsforening alle kommuner til at holde mindst én genbrugsplads åben for virksomhederne. Den opfordring bakker Dansk Byggeri 100 procent op om, skriver organisationen i en pressemeddelelse. 

- Det er rigtig godt, at KL udsender en så klar opfordring til kommunerne. Det har Dansk Byggeri tilskyndet til, for genbrugspladserne er helt afgørende for, at mange især mindre håndværksvirksomheder kan fortsætte deres arbejde. Hvis ikke de har mulighed for at komme af med deres affald, vil flere af dem være tvunget til at sætte arbejdet i stå, siger miljøchef Simon Stig-Gylling, Dansk Byggeri, i pressemeddelelsen.

Mange opgaver kan udføres trods coronasituationen
Håndtering af byggeaffald er en vital del af byggeprocessen, og det er samtidig meget vigtigt for både miljøet, sundheden og sikkerheden, at affaldet køres væk. Bygge- og anlægsbranchen er lige nu en af brancher, hvor en del af virksomhederne kan opretholde aktiviteten, hvis medarbejdere og virksomheder tager de nødvendige forebyggende skridt for at forhindre coronasmitte.

- Hvis lukkede genbrugspladser får håndværksvirksomheders arbejde til at gå i stå, er vi endnu tættere på, at landet ligger helt stille. Det skal vi undgå, for der er mange opgaver, der fint kan udføres på trods af den aktuelle coronasituation, siger Simon Stig-Gylling.

Når håndværkerne afleverer byggeaffald på genbrugspladsen opfordres de naturligvis til at holde afstand til både kolleger og andre besøgende, men med fornuftig adfærd er risikoen for smitte forsvindende lille.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125