23948sdkhjf

Fremgang for praktikpladser i murerfaget

Flere unge murer i København får praktikplads. Nye tal viser 30 % flere praktikpladser til murere i Hovedstadsområdet.
Den økonomiske krise er fortsat hård for bygge- og anlægsbranchen. Det betyder desværre en kø af unge, der søger praktikplads i branchen.

Nye tal giver dog håb for fremtiden. I Hovedstadsområdet er oprettet 30 % flere praktikpladser til murere.

I årets første otte måneder er der på landsplan indgået knapt 3.500 praktikpladsaftaler med unge, der har valgt en håndværkeruddannelse, viser den nye praktikpladsstatistik. Det er en lille stigning i forhold til sidste år. Men der er fortsat 1.500 unge, der forgæves søger praktikplads inden for bygge- og anlægsbranchen.

Virksomheder føler ansvar
Praktikpladsantallet i Hovedstadsområdet er steget med 6 % i forhold til samme periode sidste år.

For Københavns Tekniske Skole, som uddanner størstedelen af de unge fra Hovedstadsområdet, der vil have en byggefaglig uddannelse, er der en fremgang i nye praktikpladsaftaler på over 30 % på murerområdet. For anlægsstruktørfaget er fremgangen på 10 %.

- Når jeg dykker lidt ned i tallene, er det godt at se, at det er på et af de områder med mange unge i skolepraktik - nemlig murerområdet - at virksomhederne nu i betydeligt omfang ansætter nye lærlinge. Det er vigtigt, at de unge i skolepraktik kan se lyset og opretholde motivationen for at få en rigtig læreplads. Men min vurdering er også, at selv med de positive tal på anlægsstruktørområdet vil branchen komme til at mangle faglærte på det område, siger Per Engsø Larsen, formand Dansk Byggeri Hovedstaden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094