23948sdkhjf

Fire lysprojekter kæmper om prestigepris

Fire danske virksomheder bag lysprojekter skal dyste om trofæet til Den Danske Lyspris 2020, der er en hyldest til spændende, veldesignede og veludførte lysprojekter i Danmark.

Prisen skal samtidig medvirke til at profilere lysbranchen i Danmark.

De fire virksomheder er indstillet for deres belysningsarbejde i forbindelse med byggeprojektet foretaget i 2019.

De nominerede er

  • Zumtobel, Simes (en del af Fagerhult Group), Osram og ACDC for arbejdet med K.B. Hallen. Her er der blevet designet lys til publikumsområder, herunder foyerer, lounge og mødelokaler, barer og hallen samt forpladsen er indstillet til lysprisen. På samme måde som i den gamle hal er det også i den nye materialerne, der definerer bygningens æstetik.
  • Okholm Lighting A/S for deres arbejde med Enghave Kirke på Vesterbro i København. Enghave Kirke har i forbindelse med en større ombygning fået et lyst og luftigt kirkerum med mere dagslys og mulighed for at skabe forskellige scenarier vha. kunstlys. Lysdesignet til den nye kirkesal er indstillet til lysprisen.
  • Anker & Co, XAL og Wästberg for projektet The Krane i Københavns Nordhavn. Den tidligere kulkran i Nordhavn er nænsomt renoveret og danner nu ramme om hotel, spa og mødelokaler. Lysdesign til disse samt til udendørsopholdsområde er indstillet til lysprisen.
  • Louis Poulsen, Martin, Megaman, Møller og Rothe, Superlove, Zumtobel, Kreon og ACDC for deres arbejde med Tivoli Hjørnet. Tivoli Hjørnet er opført i tre etager med en bugtende glasfacade og en tilbagetrukket bygning på taget. Bygningen, der har et samlet areal på 8.500 m², indeholder blandt andet madmarkedet Tivoli Food Hall i gadeplan, Hotel Nimb og en offentlig tilgængelig tagterrasse på øverste etage. Indstillet til lysprisen er lysdesignet til de indvendige etager, Tivoli Food Hall, Hotel Nimb, herunder indvendig belysning og tagterrasse, samt facadebelysning.

Prisen skulle have været uddelt 1.4, men på grund af situationen med corona-virus er arrangementet udsat på ubestemt tid.

Læs de fulde indstillinger og begrundelser her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11