23948sdkhjf

Energirenovering skaber jobs i Syddanmark

Den første effektmåling for det privat-offentlige partnerskab, Grøn Erhvervsvækst, viser 70 nye skabte job og en meromsætning på 45 mio. kroner på under et år.
Politikere og brancher diskuterer lige nu, om energirenovering kan skabe job.

I Kolding, Middelfart og Odense diskuterer de ikke. Med praktiske eksempler, som boligejere og håndværkere kan forholde sig til, er det her lykkedes at skabe de job, som andre efterlyser.

Den første effektmåling for projektet Grøn Erhvervsvækst viser 70 nye skabte job og en meromsætning på 45 mio. kroner på under et år, og ifølge parterne bag er der gode muligheder for opskalere til landsplan – men det kræver politisk vilje til at gå foran med puljer og tilskud målrettet energirenovering af bygningsmassen.

Projekt Grøn Erhvervsvækst blev indledt i 2010, hvor 50 håndværksmestre i Middelfart og Kolding gennemførte efteruddannelse i energirenovering med fokus på energi, salg og forretningsudvikling. I Odense gennemføres uddannelsen i perioden november 2011 til marts 2012, og her er der på nuværende tidspunkt 24 tilmeldte håndværksmestre.

Målet med projektet er at skabe 300 jobs inden 2013, og den nye undersøgelse viser, at man er godt på vej. Hvis modellen fra Grøn Erhvervsvækst opskaleres til landsplan, svarer det 6.000 job.

Energimesser skaber efterspørgsel
I landsbyen Ødis ved Kolding har Grøn Erhvervsvækst sammen med kommunen, den lokale sogneforening og energihåndværksmestre planlagt og gennemført en succesfuld energimesse i den lokale sportshal med et stort antal besøgende.

Efterfølgende har gruppen af fire håndværkerteams gennemført 50 gratis energitjek, og den målrettede indsats har resulteret i mange ordrer. Specielt er der stor efterspørgsel på isolering, solvarme og solceller.

Succesen i Ødis har medført, at der afholdes tilsvarende energimesser i Middelfart og Odense, henholdsvis i januar og i marts måned.

Grøn Erhvervsvækst er et privat-offentligt samarbejde mellem kommunerne i Middelfart, Kolding og Odense samt 14 private partnere:

180 Academy-IBC, Business Kolding, Byggecentrum, Fiberline Composites, Grontmij, Isover, Middelfart Erhvervscenter, Middelfart Sparekasse, O. Adsbøll & Sønner, Pettinaroli, Schneider Electric, Tre-For Energi, Fjernvarme Fyn og Hans Jørgensen & Søn Entreprenører A/S.

Projektet er desuden støttet af EU og Syddansk Vækstforum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109