23948sdkhjf

MT Højgaard skal udvide Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn skal ud- og ombygges for 150 mio. kroner. MT Højgaard har sikret sig entreprisen på selve terminalen og indleder arbejdet omkring årsskiftet.
Aalborg Lufthavns succes med et stigende antal passagerer og fly har fået ledelsen til at investere sammenlagt 150 mio. kroner i en større udvidelse.

Dermed forøges antallet af gates fra 6 til 11, der etableres 1.000 flere p-pladser og anlægges yderligere tre standpladser til fly, så der fremover bliver ni pladser.

Alene til- og ombygningen af terminalen beløber sig til 98 mio. kroner – en opgave, som MT Højgaard har vundet og påbegynder omkring årsskiftet.

Udvidelse og ombygning
MT Højgaard skal udvide lufthavnsbygningen med 7.100 m² i totalentreprise. Den eksisterende terminal skal forlænges med henholdsvis 12 og 6 nye fag i hver sin ende af bygningen, så terminalen når op på et samlet areal i omegnen af 20.000 m².

Når udvidelsen er færdig i efteråret 2012, fortsætter MT Højgaard med ombygge 7.100 m² inde i den nuværende terminalbygning. Ombygningen skal være gennemført til maj 2013:

- Ved at gøre tilbygningerne færdige til brug, inden vi begynder ombygningen af det gamle, sikrer vi, at flypassagererne generes så lidt som muligt, mens byggeriet står på, forklarer afdelingschef Poul Erik Nielsen fra MT Højgaard.

Oprindelig arkitektur videreføres
Udover at fordoble antallet af gates til 12 skal udvidelsen og ombygningen af lufthavnsbygningen øge udbuddet af servicefaciliteter betydeligt.

Ankomsthallernes kapacitet øges, og områderne til check-in og sikkerhedstjek udvides for at opnå et bedre flow. Hertil kommer udvidelse af ”Food and Beverage” områderne og en meget stor udvidelse af Tax Free butikken til i alt 400 m².

Byggeriet og ombygningerne bliver udført i det samme design, som arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen for ti år siden tegnede til lufthavnsbyggeriet med de vingelignende og buede limtræskonstruktioner, som bærer bygningens tag.

Ud over MT Højgaard deltager Arkitektfirmaet Nord i Aalborg i byggeriet som bygherrerådgiver, mens Niras Aalborg er det rådgivende ingeniørfirma. MT Højgaard samarbejder med ingeniørfirmaet Lindgaard, Aalborg og GPP Arkitekter, Århus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125