23948sdkhjf

NCC puster nyt liv i byggeplaner på Krøyers Plads

Et nyt forslag til byggeri på Krøyers Plads har fået den første tilslutning Københavns Kommune. Bygningerne er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekterne, COBE og GHB landskabsarkitekter.
Arbejdet med at opføre et nyt byggeri på Krøyers Plads er nu kommet et skridt videre.

Det sker efter behandling i Københavns Kommunes Teknik og Miljøudvalg den 24. oktober, hvor skitser og beskrivelser af det nye byggeri blev fremlagt som en del af startredegørelsen.

Teknik og Miljøudvalget tilsluttede sig tankerne om det nye byggeri. Dermed er der givet grønt lys til den videre proces med at udarbejde lokalplan for området.

Tilpasses den arkitektoniske og historiske sammenhæng
NCCs forslag til byggeri er en nyfortolkning af de historiske pakhuse, der præger Christianshavn og området omkring Krøyers Plads.

To af de tre nye bygninger på Krøyers Plads bliver placeret i forlængelse af rækken med de eksisterende pakhuse – ligeledes med gavlene vendt mod havnefronten. De nye moderne pakhuse kommer således til at indgå som en harmonisk del af det eksisterende bybillede – og får mange fællestræk med de historiske bygninger, men også markante forskelle og nyskabelser.

Særligt tagene vil adskille sig med deres elegante fremtoning. Først og fremmest, fordi vinduerne på facaderne følger med op på taget, og således lader husfacade og tag smelte sammen. Men også fordi tagene med sine vinkler og ’foldninger’ særligt i hjørnerne sikrer, at de nye bygninger hænger sammen med de eksisterende nabohuse.

Det er Vilhelm Lauritzen Arkitekterne, COBE og GHB landskabsarkitekter, der for NCC har tegnet byggeriet på Krøyers Plads

Bæredygtighed i højsædet
Det er NCCs plan at få certificeret de nye boliger på Krøyers Plads efter standarden BREEAM.

Derudover bliver gennemprøvede bæredygtighedsprincipper en naturlig del af det nye byggeri.

I skitserne er der således blevet arbejdet aktivt med vedvarende energi i form af bl.a. solceller, hav-vand til køling og varmegenvinding, der reducerer spildvarmen.

Borgerinddragelse centralt i processen
Belært af tidligere fejlslagne projekter på Krøyers Plads er planerne for de nye bygninger blevet til i dialog med lokale foreninger og beboere. Massiv, folkelig modstand bremsede i 2005 planerne for seks, 55 meter høje, krystallignende bygninger.

Det nye forslag til byggeriet hviler således på et grundigt forarbejde og forudgående dialog med borgere og foreninger på Christianshavn. Sammen med Lokaludvalget for Christianshavn er gennemført tre offentlige workshops i starten af 2011, hvor byggeriet og bylivet omkring den nye Krøyers Plads blev drøftet.

NCC har nedsat en følgegruppe med deltagelse af naboer, Lokaludvalget for Christianshavn og Lejerbo. Følgegruppens medlemmer er positive overfor udformningen af det nye byggeri og fremhæver bl.a. vinduerne og den varme farve på facader og tage.

Efter planen skal lokalplanforslaget for Krøyers Plads udarbejdes i slutningen af året. Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune får lokalplanforslaget til godkendelse i februar, og derefter bliver det sendt i offentlig høring. Den endelige godkendelse af lokalplanen forventes at ske i sommeren 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.708