23948sdkhjf

Branchestandarden for sprinklerarbejde ændres

Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut ændrer branchestandard for sprinklerarbejde. Fremover skal godkendte virksomheder hyre montører udefra til sprinklerarbejde.
Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) og en række brancheorganisationer har på Konkurrencerådets møde i dag givet tilsagn om at ændre DBI’s ordning for godkendelse af virksomheder, der installerer automatiske sprinkleranlæg.

Tilsagnene forpligter DBI og brancheorganisationerne til at ændre ordningen, så godkendte virksomheder fremover kan hyre montører udefra til sprinklerarbejde. Tilsagnene imødekommer Konkurrencerådets betænkeligheder ved branchestandarden, og Konkurrencerådet har gjort tilsagnene bindende.

Den nuværende ordning indeholder blandt andet krav om, at godkendte virksomheder skal anvende egne, fastansatte montører til sprinklerarbejde. Kravet gør det svært og uattraktivt for mindre og udenlandske virksomheder at blive godkendt og komme ind på markedet for sprinklerarbejde. Det skyldes, at det kræver en vis kapacitet at uddanne og ansætte egne montører, og at det er mere omkostningsfuldt for virksomheder langt væk fra en byggeplads at udføre sprinklerarbejde, fordi de ikke kan hyre folk på stedet.

- Tilsagnene gør det lettere for små og udenlandske virksomheder at komme ind på markedet. Samtidig øger tilsagnene fleksibiliteten for de virksomheder, som allerede er på markedet. Det styrker konkurrencen til gavn for kunder, der får installeret og serviceret sprinkleranlæg, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing.

Ordningen dækker ca. 90% af markedet for sprinklerarbejde. Markedet omsætter for ca. 100-200 mio. kr. årligt.

Brancheforeningerne bag ordningen (Retningslinje 001) er: Tekniq, Forsikring & Pension, SikkerhedsBranchen og Foreningen af Kommunale Beredskabschefer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251