23948sdkhjf

Fokus på asbest og nedslidning

BAT-kartellet sætter i denne 43 fokus på asbest og fysisk nedslidning på landets byggepladser. Årligt koster skader i byggebranchen samfundet en halv milliard.
BAT-kartellet tager temperaturen på landets byggepladser og besøger i uge 43 en række byggepladser rundt om i Danmark.

Formålet med aktionen er at øge opmærksomheden på risici i arbejdsmiljøet, særligt hvad angår asbest og fysisk nedslidning.

Ansatte i byggeriet hører til de erhverv, der har størst risiko for både ulykker og erhvervssygdomme, og således kommer over 5 % af de ansatte i byggeriet årligt til skade.

Skader i byggebranchen koster samfundet en halv milliard om året
BAT har regnet på prisen for at blive nedslidt. En enkelt arbejdsbetinget lidelse på bevægeapparatet løber meget hurtigt op i udgifter for samfundet og for virksomheden på over 1,1 mio. kr. Oven i det kommer mistet livsløn, samfundsudgifter til sygedagpenge, omskoling og evt. efteruddannelse. PensionDanmark udbetaler i snit supplerende førtidspension på ca. 100 millioner kroner til nedslidte bygningsarbejdere.

På den baggrund vurderer BAT, at de skader, der anmeldes i byggebranchen, tilføjer virksomheder og samfundet som helhed omkostninger på over en halv mia. kr. årligt.

Under aktionen den 24.-28. oktober vil BAT uddele ”bøder” på byggepladser, hvor der arbejdes under belastende forhold. Omvendt vil der blive uddelt ”præmier”, hvor der er gjort god indsats for at fjerne det belastende arbejde.

Aktionen er del af en indsats i flere europæiske lande, hvor fagforeninger besøger arbejdspladser for at tage temperaturen på arbejdsmiljøet. Bag aktionen står Den Nordiske Bygnings- og Træarbejderføderation, NBTF, og Den Europæiske Bygnings- og Træarbejderføderation, EFBT.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093