23948sdkhjf

Vejbyggeri ramt af konkurs for anden gang

Konkursen hos Brødrene A & B Andersen betyder, at byggeriet af en ny motortrafikvej ved Vejle igen ligger stille. Vejdirektoratet regner dog stadig med at åbne vejen i 2012.
Entreprenørfirmaet Brødrene A. & B. Andersen gik som bekendt konkurs den 26. oktober , og det efterlader en stribe ufærdige opgaver rundt omkring i landet.

Blandt disse er jordarbejdet i forbindelse med den nye motortrafikvej mellem Bredsten og Vandel, der allerede én gang har oplevet at blive sat i stå som følge af en konkurs. Det var i december 2010, da projektets oprindelige entreprenør, Davidsen Partnere, måtte bukke under på grund af dårlig økonomi.

Projektchef ærgrer sig
- Vi er rigtigt kede af, at entreprenøren er gået konkurs. Det er jo ikke blot os som bygherre, der bliver berørt af konkursen, men også mange andre parter – de ansatte i det konkursramte entreprenørfirma, som nu har mistet deres arbejde, en række underentreprenører, og sidst men ikke mindst naboerne til vejbyggeriet, siger projektchef i Vejdirektoratet Søren Andersen.

Allerede i september var jordarbejdet på vejprojektet sat i stå i nogle uger, da Brødrene A. & B. Andersen var i økonomiske vanskeligheder. Det lykkedes dog entreprenøren at skaffe de nødvendige økonomiske midler, så de kunne fortsætte entreprisen.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at det så alligevel ender med en konkurs, men ud fra den dokumentation, entreprenøren gav os, vurderede vi på det tidspunkt, at det kunne lade sig gøre for dem, forklarer Søren Andersen.

Hærvejen-Vandel-strækning har høj prioritet
Hos Vejdirektoratet arbejder man i øjeblikket ihærdigt på at finde en løsning. Søren Andersen oplyser i den forbindelse, at arbejdet med at få færdiggjort det stykke af motortrafikvejen, der ligger mellem Hærvejen og Vandel, er meget højt prioriteret.

- Vi er klar over, at vi både belaster beboerne i Vandel by og trafikanterne på strækningen med den nuværende omlægning af trafikken på Billundvej. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at få det stykke vej færdig i en fart, så trafikken kan føres over på den nye vej, siger projektchefen.

Der er endnu ikke et klart overblik over, hvilke konsekvenser konkursen får for projektets tidsplan. Dog regner Vejdirektoratet stadig med at åbne vejen i 2012 – men det kan blive vanskeligt at få vejen færdig allerede om sommeren, som det har været planen indtil nu.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094