23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør holder igen med spådommene efter væksthop

Fremgangen fortsætter hos entreprenør- og byggevirksomheden Arne Andersen Vrå. 

Omsætningen landede i 2019 på 733 mio. kr., svarede til en stigning på 26 pct. Resultatet før skat fik også et 11 mio. kr. hak op til 68 mii. kr. i 2019, en stigning på 19 pct. 

Fra firmaet lyder det da også, at man er ”ovenud tilfreds med de flotte tal på bundlinjen, som væsentligt overstiger de oprindelige forventninger for året.” 

– Vi er en rendyrket entreprenørvirksomhed uden egen projektudvikling, så resultatet er skabt på byggepladserne i et godt samarbejde mellem håndværkerne, vores projektledere, vores kunder, vores underentreprenører og alle øvrige interessenter, forklarer adm. direktør Erik Pedersen. 

Han uddyber overfor Licitationen - Byggeriets Dagblad, at man gerne bygger for udviklere. Selv har firmaet fravalgt udviklerrollen ud fra en betragtning om den risikoprofil, der knytter sig dertil; muligheden for store gevinster og tilsvarende stor risiko.  

Arne Andersen Vrå A/S
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 732,8 582,6
Driftsresultat 69,4 57,6
Resultat før skat 68,1 56,9
Årets resultat 53,1 44,3
Balancesum 321,1 255,2
Egenkapital 64,5 60,4
Gns. antal beskæftigede 144 116
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2019.

Den høje aktivitet og det flotte resultat afspejler sig også på balancens sammensætning i virksomheden. Balancesummen er godt nok øget, men her skal det påpeges at likvide beholdninger udgør cirka 60 pct. af den samlede balancesum, hvilket understreger den finansielle styrke.

Mere i Nordjylland - og resten af landet
Som store del af byggebranchen arbejder Arne Arndersen Vrås folk pt i stor stil videre, og kun enkelte steder, hvor det drejer sig om uddannelsesinstitutioner, er der lukket ned. 

Arbejdet har der også været nok af i det forgangne år. 

Hvor indsatsen tidligere har været koncentreret om Nordjylland har den finansielle styrke samt den store fokus på sagsstyring og løbende opfølgning gjort, at den geografiske dækning er udbygget – og det vil den blive yderligere. 

For øjeblikket er der således gange i et boligprojekt i Sporbyen i Randers, et bilhus på Sjælland, ligesom der er projekter undervejs i Aarhus, som dog ikke er i gang endnu, fortæller Erik Pedersen. 

Samtidig ser han en tendens til, at der ikke er knap så høj fart på byggeriet i store byer Aalborg, Aarhus og København, hvorimod mellembyer som Randers og Hjørring nu er mere med – og firmaet tager derhen, hvor markederne nu er. 

Med egne ord er Arne Andersen Vrå dermed gearet til at håndtere en eventuel lokal afmatning i byggeriet. Sammenholdt kernekompetencerne: større total- og hovedentrepriser, erhvervsbyggeri, fagentrepriser samt landbrugsbyggeri ser ledelsen også ser lyst på det igangværende år. 

Opgaver til 2020 og 2021
Ordrebogen er dog fyldt godt op et stykke ud i fremtiden, men hvordan resten af 2020 og året efter kommer til at forløbe er Erik Pedersen ikke meget for at give konkrete bud på: 

– Vi har stadig en tilfredsstillende ordrebeholdning, som vi forventer at få gavn af i 2020 og i 2021, men fremtiden er mere usikker nu end tidligere, siger Erik Pedersen.

– Jeg tror på, at vi kan nå en tilfredsstillende indtjening i 2020, tilføjer han uden dog at ville komme ind på, hvilket niveau der kan blive tale om.

Medarbejderstaben voksede i 2019 til 141, en stigning på mere end 20 pct., og i år ventes det af blive på samme høje niveau.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094