23948sdkhjf

Samarbejde skal forhindre sneproblemer

En ny aftale mellem Dansk Byggeri og Topdanmark skal forebygge tagkollaps, hvis sneen igen lægger sig tungt over landet.
De seneste vintres store snemængder har betydet, at antallet af tage på haller og stalde, der kollapsede under sneens vægt, har været stigende.

Det har fået Dansk Byggeri og Topdanmark til at indgå et samarbejde, der blandt andet betyder, at Topdanmarks landbrugskunder kan få betalt 30 % af udgifterne til materialer og arbejdsløn, hvis der ved et eftersyn viser sig at være fejl i tagkonstruktionen på deres bygninger.

- Jeg ved, at der allerede i forbindelse med almindelige eftersyn har været udvist en stor ansvarlighed fra entreprenørsiden. I de tilfælde, hvor en manglende afstivning er entreprenørens ansvar, er jeg sikker på, at vores medlemmer vil tage ansvaret for at få etableret afstivningen, siger teknisk konsulent Carsten Pedersen fra Dansk Byggeri.

Vigtigt at samle erfaringer
Topdanmark er netop nu i gang med at kontakte cirka 350 af deres landbrugskunder, som har stalde og landbrugsbygninger med gitterspærskonstruktioner. Det er disse tagkonstruktioner, der har vist sig at være de mest udsatte og desværre også de mest fejlbehæftede.

Topdanmark gennemgår bygningen og gitterspærskonstruktionen sammen med ejerne. Finder Topdanmark fejl eller mangler, som ikke falder ind under entreprenørens ansvar, betaler selskabet 30 % af materialerne og arbejdslønnen til en korrekt og sikker afstivning af taget.

- Vi er rigtig glade for samarbejdet med Topdanmark. For Dansk Byggeri er det vigtigt, at vi samler erfaringer og lærer af de skader, der desværre sker. Det gælder ikke mindst, hvordan vi imødegår kollaps som følge af ekstreme klimapåvirkninger. I forhold til snelast er det også vigtigt, at vi gør bygningsejere opmærksomme på, hvordan de kan afværge kollaps, når der falder eller samler sig store snemængder på tagkonstruktioner, siger Carsten Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079