23948sdkhjf

Odenses letbane til debat

Odense Kommune inviterer til debat om den første etape af den fremtidige letbane ved en række arrangementer i løbet af november.
Mens finansieringen til den aarhusianske letbane er faldet på plads skal debatten om en lignende letbane i Odense til debat

Frem til den 12. december kan Odenses borgere komme med ideer og kommentarer til den første etape af byens fremtidige letbane. Det sker i forbindelse med den VVM-proces, Odense Kommune netop har sat i gang, og derfor inviteres alle interesserede til en række arrangementer i løbet af november.

- Letbanen kommer til at spille en hel central rolle i den udvikling, Odense står overfor i de kommende år. Den vil binde centrale dele af byen sammen på en effektiv og bæredygtig måde, som både styrker bylivet og erhvervsudviklingen og giver den kollektive trafik et gevaldigt løft. Letbanen er samtidigt et projekt, vi alle kommer til at mærke, og derfor har vi brug for borgernes ideer og kommentarer, siger Steen Møller, rådmand i By- og Kulturforvaltningen.

Tre dage i november holder Odense Kommune åbent hus kl. 15–18 tre forskellige steder på letbanestrækningen. Her kan man høre mere om projektet og VVM-processen og hele anlægsprocessen.
• 3. november: Odense Idrætspark
• 15. november: Odense Centralbibliotek
• 21. november: COK – Center for offentlig Kompetenceudvikling

Idéfasen rundes af med et samlet borgermøde på Syddansk Universitet den 24. november kl. 19–21.

Læs mere om projektet og debatmøderne på www.odense.dk .

Fakta om Odense Letbane
• Den kommende Odense Letbane skal forbinde boligområder med arbejds- og uddannelsespladser på en bæredygtig måde. Og den skal forbinde midtbyen med det nye hospital, universitetet og det store udviklingsområde i sydøst.

• Den planlagte første etape er 14 km og går fra Tarup Center og Bolbro gennem midtbyen til Campus og til Hjallese Station. På længere sigt ønskes etableret en etape to, således at det samlede net danner et H og har en længde på i alt 21 km. Anden linje kan gå fra Vollsmose via fællesstræk­ningen til Vesterbro og videre mod Odense Zoo.

• Med første etape kan en fjerdedel af Odenses indbyggere gå til letbanen på fem minutter. Med udgangspunkt i tal fra 2010 kan letbanen inden for fem minutters gang betjene: 45.000 beboere, 35.000 arbejdspladser og 25.000 uddannelsespladser.

• Et bredt flertal i Folketinget vedtog den 2. december 2009 et trafikforlig, hvori Odense tildeles 4 mio. kroner til en VVM-undersøgelse af en letbane i Odense. Odense Byråd har netop afsat midler til planlægningsarbejdet og Region Syddanmark har i årets budgetforlig tilkendegivet ønske om at undersøge mulighederne for regional støtte til projektet.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156