23948sdkhjf

Topmoderne P-hus fejret

By & Havn har stået for opførelsen af et p-hus med 747 parkeringspladser, intelligent udluftning og energivenlig belysning, der nu fejrer rejsegilde.
Byggeaktiviteten i området omkring Edvard Thomsens Vej i Ørestad City har været høj de sidste par år.

Her er både kommet nye boliger og arbejdspladser. By & Havn har stået for opførelsen af et nyt p-hus, som i dag kunne fejre rejsegilde. P-huset vil med sin store kapacitet på 747 parkeringspladser være med til at løfte opgaven at servicere de mange tilflyttere i området.

Design og materialevalg efter høj klimastandard
Det nye p-hus er konstrueret ud fra høje klimastandarder. Eksempelvis har ingeniørerne udformet op- og nedkørselsramperne, så bilerne skal køre mindst muligt for at finde en plads. Den særlige placering gør, at bilerne skal køre en kilometer mindre pr. besøg i p-huset, hvis man sammenligner med gængse parkeringshuse.

Som noget nyt har p-huset et intelligent udluftningssystem. Facaderne er perforerede med store huller, der skaber en naturlig udluftning, og den elektriske udluftning sættes kun i gang, hvis koncentrationen af bilos overstiger et vis niveau. Samtidigt danner de perforerede aluplader et skovmotiv på facaden – samme teknik man har anvendt på det prisbelønnede bolig- og parkeringshus, VM Bjerget.

Hele oplyses huset indvendigt med LED-lys, som godt nok har været en stor investering, men som kapper ca. halvdelen af CO2-belastningen af husets elforbrug. De energibesparende lamper er især vigtige, fordi der er sat meget lys op i p-huset. Ved at øge lyset i p-huset og ved helt at undgå at lave hjørner og vægge inde i p-huset, har man skabt en åben og overskuelig konstruktion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078