23948sdkhjf

PKA bag yderligere 116 boliger i Vallensbæk

Pensionsselskabet PKA opfører sammen med ejendomsselskabet Oxdal 116 nye boliger i Vallensbæk Strand, et projekt navngivet Carolines Have. 

De 91 lejeboliger i Carolines have, som PKA kommer til at råde over fremadrettet, består af 2- til 4-værelses lejligheder. Oxdal står bag de resterende boliger i form af 25 rækkehuse, der bliver solgt som ejerboliger. 

Oxdal er totalentreprenør/udvikler for PKA samt investor på rækkehusbebyggelsen, Oxdal står bag. PKA yder i den forbindelse finansiering til Oxdal, som udvikler af bebyggelsen, oplyser PKAs pressechef, Nicholas Rindahl, til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

De står bag Carolines Have

Totalentreprenør og udvikler: Oxdal Ejendomme

Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Ingeniør og projekteringsledelse: Ingeniørgruppen

Landskabsarkitekt: Opland Landskabsarkitekter

Bygherrerådgiver: Niras

Bygherreadvokat: Bruun & Hjejle Advokatfirma

Der er tale om en videreførelse af samarbejdsmodellen, som partnerne har skabt gode erfaringer med i IrmaByen i Rødovre, uddyber han.  

Blik for bæredygtighed
Carolines Have er del af en bæredygtig omdannelse af et tidligere industriområde ved Vejlegårdsvej i Vallensbæk Strand. 

De nye boliger er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter. De opføres alle som svanemærkede, hvilket indebærer et lavt energiforbrug og fokus på bæredygtighed i hele ejendommens levetid – fra opførelse, drift til genanvendelse af materialer. Der er strenge krav til, at alle materialer er uden miljø- og sundhedsskadelige stoffer, og at der bruges bæredygtighedscertificeret træ. 

– I 2016 opførte vi Danmarks første svanemærkede lejeboliger. Det har været en succes for os, og vi kan se, at det er noget lejerne efterspørger, siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA. 

De 116 nye boliger kommer til at ligge ved siden af området Amalieparken, hvor PKA i 2012 opførte 144 lejeboliger. Ambitionen er at videreføre de grønne træk, som allerede findes i Amalieparken. 

Langsigtet investering
Carolines have er et eksempel på, at PKA fastholder sin strategi for ejendomsinvesteringer på trods af den omfattende Corona-krise, der netop nu præger det danske samfund. 

– Som langsigtet investor har vi mulighed for at fastholde vores ambitioner på ejendomsområdet og de nye investeringer, vi har planlagt. Dermed håber vi at kunne bidrage til, at der fortsat holdes gang i hjulene i den danske bygge- og anlægssektor og dermed i dansk økonomi som helhed, siger Nikolaj Stampe.

Fakta:Carolines Have

Carolines have kommer til at bestå af 91 lejligheder (PKA-lejeboliger) og 25 rækkehuse (Oxdal ejerboliger).

Rundt om ejendommene bliver der etableret attraktive, grønne friarealer.

Lejeboligerne som alle Svanemærkes består af 2- til 4-værelses lejligheder og udgør i alt 7.100 m2.

Der etableres fuld kælder under etageboligerne, og alle boliger får private terrasser eller indskudte altaner.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11