23948sdkhjf

Ultramoderne handicapbyggeri

25 handicappede beboere på botilbuddet Munkehatten kan rykke ind i nyindrettede lejligheder med den nyeste velfærdsteknologi. Byggeriet har netop fejret rejsegilde.
Munkehatten, et botilbud for handicappede i Odense, har netop gennemgået en større ombygning.

De 25 beboere på Munkehatten kan skifte deres beskedne bolig ud med en toværelseslejlighed. Odense Kommune har netop fejret rejsegilde for det nye byggeri.

Munkehattens nuværende beboere bor i dag på 14 kvadratmeter, men får nu egen toværelseslejlighed indrettet med eget bad, toilet, køkken og forskellige velfærdsteknologiske løsninger, i alt omkring 50 m².

Velfærdsteknologi i brug
I forbindelse med udbygningen og renoveringen af Munkehatten er afsat to mio. kr. til installering af velfærdsteknologiske løsninger.

I byggeprojektet har man derfor arbejdet med at indrette boligerne med forskellige løsninger til for eksempel åbning og lukning af døre, åbning og lukning af vinduer og vaskeanordninger. Man er også ved at undersøge et særligt kommunikationsanlæg i beboernes lejligheder.

Første spade stik til den omfattende ombygning af Munkehatten blev taget i april 2011. Når nybyggeriet står færdigt i april 2012, bliver det ’gamle’ Munkehatten gennemgribende renoveret. Renoveringen forventes at tage et halvt år, og derefter kan yderligere ti nye beboere flytte ind.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094