23948sdkhjf

Spæde tegn på fremgang i byggebranchen

Bygge- og anlægsinvesteringerne i Danmark er forsat på et meget lavt niveau. DI vurderer dog, at aktiviteten har nået bunden og er så småt på vej fremad.
I Danmark er der spæde tegn på stigende aktivitet primært indenfor nybyggeriet. Et svagt boligmarked og mange ledige lokaler vidner dog om, at markedet forsat ikke er kommet sig over den økonomiske krise.

- Det betyder, at vi ser en lav byggeaktivitet, og at vi har udsigt til kun langsom fremgang, forklarer DI’s økonomiske konsulent Maria Hove Pedersen.

Nybyggeri bag væksten
Niveauet for det påbegyndte byggeri har været nedadgående det seneste år, og er for både erhverv og private byggerier meget lavt. Der er ikke tydelige tegn på en stabilisering, men da antallet af påbegyndte kvadratmeter er ved at nå et absolut minimum må det forventes, at aktiviteten stiger fremadrettet.

Den øgede aktivitet i de seneste kvartaler skyldes da også primært nybyggeriet, der steg med henholdsvis ca. 3,5 % og knap 6 % i årets to første kvartaler efter, at der er korrigeret for normale sæsonudsving.

Beskeden fremgang i beskæftigelsen
I lyset af det meget lave niveau for bygge- og anlægsinvesteringer, var beskæftigelsesudviklingen i bygge- og anlægssektoren forholdsvis positiv i 2. kvartal 2011.

Korrigeret for normale sæsonudsving, steg den samlede beskæftigelse i sektoren med 4.700 personer i 2. kvartal og er samlet set steget med godt 11.000 personer siden 4. kvartal 2009, hvor beskæftigelsen i byggeriet nåede et lavpunkt efter den økonomiske krise.



Kilde: DI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078