23948sdkhjf

Fremgang for anlægsvirksomheder

Aktiviteten ved anlægsvirksomhed er stigende, og tendensen ventes at fortsætte. Beskæftigelsen stiger med omkring 1.500 arbejdere, funktionærer og mestre fra 2010 til 2012.
Der er fremgang over hele linjen for anlægsarbejderne med veje, jernbaner og Metro Cityringen samt anlægsarbejderne med transmission af el og gas.

Anlægsarbejdet med veje er påvirket af, at Vejdirektoratets investeringer stiger markant. Det skyldes især, at der i trafikaftalen i januar 2009 blev bevilget 3,6 mia. kr. fordelt over flere år til at gennemføre nogle projekter, som var stillet i bero. Der er desuden vedtaget anlægslove for mange andre projekter, f.eks. motorvejen ved Silkeborg.

Det høje niveau for Vejdirektoratets investeringer i 2012 i forhold til 2010 og 2011 skyldes især, at bevillingerne til næste år følger principperne i den såkaldte ”ny anlægsbudgettering” samt at der næste år budgetteres med betaling til OPP-projektet i Sønderjylland.

På Finanslov 2010 blev der til statsvejnettet bevilget yderligere 2,7 mia. kr. til kapitalbevarende vedligeholdelse over de følgende fire år.

Sporarbejde og Metro Cityring
Sporarbejde investeres der også adskillige milliarder i de kommende år. Således er Banedanmark i gang med en omfattende vedligeholdelses- og fornyelsesplan for ca. 2,5 mia. kr. på årsbasis. Derudover er en række anlægsprojekter som nye spor mellem København H og Ny Ellebjerg.

I København og på Frederiksberg eskalerer anlægsarbejderne med Metro Cityringen. Der skal anlægges 17 nye stationer og 15,5 km dobbelt tunnel.

Danske havne investere 10 milliarder
De største danske erhvervshavne har ifølge Foreningen Danske Havne planlagt investeringer i arealer og infrastruktur for i alt 8,5 mia. kr. i perioden 2008-2015. Lægges hertil de forventede investeringer i de øvrige erhvervshavne, bliver der tale om over 10 mia. kr. fordelt over perioden 2008-2015, dvs. godt 1 mia. kr. i gennemsnit om året.

I takt med, at de gamle arealer og kajer med ringe vanddybde bliver byomdannet, bygger havnene moderne kajer og havnearealer længere væk fra bykernerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078