23948sdkhjf

LED til Lyngby

I samarbejde med Phillips og Dong Energy udstyres gader og stræder i Lyngby-Taarnbæk Kommune det nyeste indenfor LED-belysning.
I løbet af de næste tre år bliver de elektriske luftledninger i Lyngby-Taarbæk Kommune erstattet med kabler i jorden – og samtidig skiftes 2.500 gadelygter til nye med lysdioder (LED).

Projektet gennemføres i samarbejde mellem kommunen. Phillips og Dong Energy. Parterne i projektet har fået ca. 4 mio. kr. fra EU til tre projekter i forbindelsen med nyt lys i kommunen. Det skriver Dansk Energi.

Ca. 50 lygter på en sti bliver udskiftet til LED med bevægelsesmelder.

I en stor del af kommunen bliver armaturer ved fodgængerovergange udskiftet med LED med den finesse, at hele armaturet kan skifte farve.

Og så skal der findes nye løsninger til styring og overvågning af det nye lys.

- Vi er meget glade for samarbejdet med Lyngby-Taarbæk Kommune, og alle parter vil få udbytte af resultaterne. Belysningen i Lyngby-Taarbæk Kommune bliver mere effektiv, lyset bliver reguleret efter forholdene, og sikkerheden for fodgængere for-bedres. De erfaringer, som Philips og DONG Energy får, skal være med til at påvirke fremtiden for vejbelysning med LED og styring, siger Lars Clausen, koncerndirektør i DONG Energy.

Kommunen forventer en halvering af elforbruget til vejbelysning i de områder, der får nyt lys. Hele projektet forventes afsluttet i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14