23948sdkhjf

Farum som Fremtidens Forstad?

Tre teams er netop udpeget til at gå videre til fase 2 i konkurrencen om udviklingen af Farums bymidte.
Nye mødesteder ved kanaler, på pladser eller i en ny bypark i midten af Farum. Det er nogle af de forslag, der skal gøre Farum til en af Fremtidens Forstæder.

Første skridt i processen blev taget i juni måned med en konkurrence om en ny helhedsplan for området, og i første omgang blev seks teams udvalgt til konkurrencens Fase 1.

Deltagerfeltet er nu skåret ned til tre teams, der alle er kommet med visionære bud på en nytænkende og bæredygtig udvikling af Farum midtby.

De tre teams er:
• JWH Arkitekter, We Architecture, Preben Skaarup Landskabsarkitekt, Niras, Gitte Malling.

• Tegnestuen Vandkunsten, Esbensen, Sloth Møller, Tyréns, Lise Gamst.

• Effekt, Arkitema Architects, Center for idræt og arkitektur, Bo Grönlund.

- Forslagene viser, at Farum midtby kan udvikles til et mere sammenhængende og attraktivt byområde. I den næste fase skal de tre udvalgte projektforslag tilpasses det kommende byggeri på Farum Bytorv. Det ser jeg frem til, siger John Ingemann Allentoft, der er formand for planudvalget i Furesø Kommune.

Giver grobund for en levende, mangfoldig og bæredygtig by
Konkurrencen er en del af Realdanias initiativ Fremtidens Forstæder, der sætter forstædernes udvikling til debat gennem en række demonstrationseksempler i seks danske kommuner. Astrid Bruus Thomsen, projektleder hos Realdania, siger:

- De tre forslag, som er udvalgt, har hver deres strategi for, hvordan fremtidens bæredygtige forstad kan se ud i Farum. Forslagene tager alle afsæt i en betydelig fortætning, som gennem mangfoldige nye funktioner og bypladser giver grobund for en levende, mangfoldig og bæredygtig by, der understøtter kvaliteter, som allerede er til stede i Farum.

Projektet kan følges på www.furesoe.dk/farumiudvikling . Her kan de tre kandidaters konkurrenceforslag også ses. Forslagene går nu videre i konkurrencens afsluttende fase, hvor de skal bearbejdes og præciseres yderligere, før man vælger den endelige vinder om et par måneder.

Læs mere om Realdanias initiativ ”Fremtidens forstæder” på www.forstaden.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078