23948sdkhjf

Boligselskab aktiv medspiller i digitalt byudviklingsprojekt

DAB og Fyns almennyttige Boligselskab har været involveret i det bæredygtige byudviklingsprojekt Tankefuld, der som noget specielt har været 100 % digitale.
I Svendborg har man taget forskud på fremtiden. Danmarks første 100 % digitale byggesag er i fuld gang, og DAB er med gennem hele processen.

Samarbejdet mellem DAB og Fyns almennyttige Boligselskab betyder, at DAB lige fra første dag har været med indover byudviklingsprojektet Tankefuld i Svendborg. Det specielle ved projektet er, at hele sagsforløbet fra udbud til færdige byggetilbud har været 100 % digitalt.

Bag det digitale valg er flere årsager. Først og fremmest giver det både udbyderen og byggeherren adgang til opdateret projektmateriale gennem hele forløbet. Når tidsfristen for at komme med byggetilbud udløber, er der fri mulighed for at studere andre indkomne tilbud. Derudover er sandsynligheden stor for, at det allerede fra næste år vil blive et lovkrav, at byggesager skal være helt eller delvis digitale, og dermed er det rart at være på forkant med situationen.

Klimabevidst udviklingsprojekt
Svendborg Kommune vil med Tankefuld give et bud klimabevidst byudvikling og planlægning, hvor der benyttes bæredygtige løsninger på alle niveauer.

Det er arkitektfirmaerne Nord og Holscher, som har vundet den internationale byplanlægningskonkurrence om Tankefuld, der strækker sig over 825 ha. Det vindende forslag skaber rammen om en visionær kobling af områdets eksisterende kvaliteter og fremtidens bæredygtige by.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125