23948sdkhjf

SBi flytter til Københavns Sydhavn

Statens Byggeforskningsinstitut får ny adresse, når Aalborg Universitet til næste sommer overtager Nokias udviklingshus på Frederikskaj.
Aalborg Universitet (AAU) har netop indgået aftale med PFA Ejendomme og Nokia Danmark om en overtagelse af Nokias lejemål på 42.500 kvm. på Frederikskaj i Københavns Sydhavn.

Aftalen indebærer, at AAU etablerer en ny forskerpark, som dels skal samle alle universitetets aktiviteter i hovedstadsområdet, dels skal give plads til en række højteknologiske virksomheder, bl.a. med tidligere medarbejdere fra Nokia.

Som følge af denne aftale flytter SBi med til Sydhavnen i løbet af sommeren 2012, og det ser direktør Thorkild Ærø frem til:

- Dette lover godt for SBi’s fremtid. Vi kommer til at bo sammen med Aalborg Universitets øvrige 200 københavnske medarbejdere og 2-3.000 studerende, samt ca. 30 innovative virksomheder, siger Thorkild Ærø.

Internationalt miljø
Hos AAU oplyser man, at der allerede er etableret kontakt til flere internationale virksomheder fra blandt andet Sverige, Norge, Kina og USA. Hertil kommer omkring 30 innovative, højteknologiske opstartsvirksomheder.

Aftalen har den indbyggede fordel for AAU, at Nokia er gået med til at donere højteknologisk udstyr, som har været anvendt i Nokias forsknings- og udviklingsafdeling, til universitetet, ligesom laboratorier og udstyr stilles til rådighed for de indflyttede virksomheder.

- Vi er glade for at kunne samle vores østdanske aktiviteter på Frederikskaj i København og samtidig være med til at skabe en ny model for, hvordan universiteter og virksomheder arbejder sammen. Aftalen ligger i tråd med AAU’s målsætning om, at vores forskning skal bidrage til at løse aktuelle problemer i private virksomheder og offentlige institutioner, siger AAU’s rektor Finn Kjærsdam.

AAU's ambition med den nye forskerpark er at vise nye veje for offentligt-private partnerskaber om anvendt forskning i innovative virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173