23948sdkhjf

Klar effekt af byggepladsaktion

Markante forbedringer på byggepladserne, men også fortsatte problemer på villavejene. Det er Arbejdstilsynets konklusion efter onsdagens opfølgningsaktion i byggeriet.
”Tak fordi I kommer igen”. Sådan blev Arbejdstilsynets tilsynsførende flere steder mødt, da tilsynet onsdag fulgte op på en tidligere byggepladsaktion for tre uger siden.

Ved den lejlighed måtte Arbejdstilsynet stoppe arbejdet i alt 137 gange på de besøgte byggepladser, og det har givet resultater.

Svært at få armene ned
Ved onsdagens aktion, hvor mange byggepladser blev genbesøgt, kunne Arbejdstilsynet konstatere, at netop den tidligere aktion faktisk har givet pote med større sikkerhed og bedre arbejdsmiljø til følge. Kun i tre ud af de oprindelige 137 sager kunne Arbejdstilsynet konstatere, at problemerne stadig ikke var løst.

- Det er et rigtig godt resultat, der viser, at det nytter at tage fat i byggeriet. Først og fremmest fordi arbejdsgiverne selv tager fat, selvfølgelig, men også det fokus, som byggeriets organisationer og Arbejdstilsynet har på området, er med til at give de markante forbedringer af sikkerheden, siger kontorchef Jens Skovgaard Lauritsen og tilføjer:

- Når vi så samtidigt får oplyst, at vores påbud om at forbedre sikkerheden oveni betyder, at entreprenørerne simpelthen kan blive hurtigere færdigt med arbejdet og dermed altså sparer penge, så er det svært at få armene ned.

Viser at det kan lade sig gøre
Ved onsdagens aktion besøgte Arbejdstilsynet i alt 206 byggepladser. Det resulterede i 115 forbud og strakspåbud, der betyder, at arbejdet skal stoppes, indtil sikkerheden er bragt i orden.

- Vores ambition er at få alle, både arbejdsgivere og medarbejdere, til at tage ved lære og forbedre sikkerheden, når vi har givet dem et påbud. Og det er i høj grad lykkedes denne gang, mener Jens Skovgaard Lauritsen.

Det betyder selvfølgelig ikke, at alt er i orden, og at Arbejdstilsynet nu kan indstille tilsynene med byggepladserne. Men det viser, at det kan lade sig gøre, at de fleste gerne vil, og at det tilmed er en god forretning, påpeger kontorchefen.

Dårlige forhold på villavejene
Ikke alle steder er forholdene dog lige gode, og især på de små, typisk private, byggerier, kan de tilsynsførende finde alvorlige problemer:

- Desværre må vi konstatere, at når vi kommer ud på villavejene, er der mange steder byggearbejder, hvor forholdene bestemt ikke er gode. Men sikkerhedsreglerne er de samme om det er et stort eller et lille byggeri, påpeger Jens Skovgaard Lauritsen.

Medarbejdere fra Skat deltog også under onsdagens aktion for at kontrollere udenlandske medarbejdere og virksomheder. Resultatet fra den side af aktionen kendes endnu ikke.

Læs mere om Arbejdstilsynets aktion i artiklen Arbejdstilsynet gentager byggepladsaktion
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078