23948sdkhjf

Millioner til grønne byggeløsninger

12 nyskabende, grønne projekter, heraf flere inden for byggeriet, tildeles 69 mio. kroner i støtte fra Fornyelsesfonden.
Fornyelsesfonden støtter 12 nye løsninger og produkter i sin seneste ansøgningsrunde ”Innovation af grønne produkter og serviceydelser”.

Projektstøtten er en del af de i alt 760 mio. kr., som Fonden uddeler i perioden 2010-2012.

- Det er regeringens mål, at skabe øget vækst i erhvervslivet og omstille Danmark til en grønnere produktion. Vi har allerede nogle styrkepositioner inden for udvikling og brug af grønne løsninger. Fornyelsesfonden er et godt redskab til at fastholde den position i konkurrencen med udlandet, siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn og fortsætter:

- Derfor glæder det mig, at de mange forskellige projekter har kunnet opnå støtte fra Fornyelsesfonden. Med fondens fokus på, at virksomhederne skal skabe vækst, beskæftigelse og eksport, er det netop den type innovative virksomheder, vi skal leve af i Danmark i fremtiden, fastslår ministeren.

Fornyelsesfonden har indtil nu støttet 51 innovative grønne projekter med i alt 232 mio. kroner. Fondens formand, Grundfoss-CEO Carsten Bjerg, siger:

- I denne runde var der mange spændende projekter. Bestyrelsen har derfor prioriteret de mest perspektivrige projekter ud fra et vækst, beskæftigelses- og miljømæssigt perspektiv. Jeg glæder mig til at følge de 12 nye projekter og håber, at de vil inspirere andre til at arbejde videre med lignende innovative grønne løsninger.

De 12 projekter
Genbrug af flyveaske fra biomassefyrede anlæg i energisektoren (Prototype på anlæg der skal teste processer til rensning af flyveaske)
Projektholder: 4 Envi
Støttebeløb: 8,9 mio. kr.

OdourGuard (Systemløsning til lugtreduktion og generel forbedring af luftkvalitet i husdyrstalde med naturlig udluftning)
Projektholder: MT Højgaard A/S
Støttebeløb: 3,8 mio. kr.

Intelligent Boligkompleks (Smart grid systemløsning målrettet boligkomplekser. Automatisering, kontrol og styring af energiforbruget)
Projektholder: GreenWave Reality ApS
Støttebeløb: 8,0 mio. kr.

Imprægnering af træ med modificeret vandglas (Anvendelse af flydende glas til imprægnering af træ bl.a. mhp. bedre vandafvisning og
brandbeskyttelse)
Projektholder: Bollerup-Jensen A/S
Støttebeløb: 4,0 mio. kr.

Sealed Server Cooling (Forseglet væskekølingsløsning til datacentre mhp. energibesparelser ift. traditionel aircondition baseret nedkøling)
Projektholder: Asetek A/S
Støttebeløb: 5,4 mio. kr.

Innovativt højværdi-proteinprodukt (Proteinprodukt til brug i foder baseret på bioraffinering af foderhvede. Erstatning for importeret sojaprotein, som normalt iblandes foder)
Projektholder: DBH Technology A/S
Støttebeløb: 3,5 mio. kr.

Pålidelig beregning af vindenergi med CFD (Softwareværktøj til vindressourceberegninger)
Projektholder: EMD International A/S
Støttebeløb: 5,8 mio. kr.

Pig City – Udvikling og afprøvning af miljø- og energiteknologi til samlet systemløsning (Næringsstoffer, varme, CO2, vand mm. fra svineproduktion anvendes i tomatproduktion)
Projektholder: Stjær Østergård ApS
Støttebeløb: 8,1 mio. kr.

Energieffektivisering: Fleksibelt super lavenergi modulsystem til klimastyrede ubemandede server og teknikrum
(Lavenergi luftkøleløsning til ubemandede klimastyrede server- og teknikrum)
Projektholder: Energy Cool ApS
Støttebeløb: 5,0 mio. kr.

Cradle to Cradle Innovation Lab (Koncept for 100 % genanvendelig bygning forsynet med vedvarende energi, nye forretningsmodeller for salg, returlogistik og genanvendelse)
Projektholder: Cowi A/S
Støttebeløb: 4,9 mio. kr.

DCCS Distributed Co-generation and Carbon Sequestration (Tilpasning af decentral kraftvarme baseret på biomasse og udvikling af forretningsmodel)
Projektholder: Black Carbon A/S
Støttebeløb: 7,5 mio. kr.

SOLARO (Tagløsning med integreret solvarmeteknologi mhp. dækning af alle energibehov i enfamiliehuse og skabelse af det energi-genererende hjem)
Projektholder: Innogie ApS
Støttebeløb: 4,1 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094