23948sdkhjf

Flere midler løfter nedslagspunkter i Naturpark Amager

Udvidelsen af den 3.500 hektar store Naturpark Amager med nye hovedindgange og samlingssteder for naturoplevelser er allerede undervejs med støtte fra Nordea-fonden og Friluftsrådets udlodningsmidler til friluftsliv. 

Nu har Lokale og Anlægsfonden så bevilliget 6 mio. kr. til at opgradere to af de kommende nedslagspunkter – hovedindgangen ved DR Byen og samlingsstedet ved Havneslusen. Det oplyser Københavns kommune i en pressemeddelelse. 

– Ved at involvere Lokale og Anlægsfonden fortsætter vi de gode takter, der er i fornyelsen af naturparken, som understreger områdets unikke natur og på fornemste vis binder byen og fælleden sammen, siger teknik- og miljøborgmester i Københavns kommune, Ninna Hedeager Olsen, i pressemeddelelsen. 

– Det sker stadig på naturens præmisser, men nu bliver der bare endnu bedre muligheder for at bruge området, og det synes jeg er en stor gevinst for byen og for københavnerne, tilføjer hun. 

Udvidelsen imødekommer ønsker fra lokale brugere om bedre grejdepoter til at opbevare udstyr, flere opholdsmuligheder, stenrev og nye træer, der forbedrer biodiversiteten samt flere nye læringsfaciliteter med mere. Samlet set skal projektet skabe nye muligheder for alle, lige fra foreninger og familier, til naturvejlederen med en hel skoleklasse. 

– Hovedindgangen ved DR Byen og samlingsstedet ved Havneslusen er flotte eksempler på, hvordan man med et stærkt arkitektonisk greb og en grundig brugerinvolvering kan skabe tilgængelige natur- og friluftsoplevelser for alle, på kanten af storbyen, fortæller udviklingskonsulent Jens Øyås Møller fra Lokale og Anlægsfonden.

Naturpark Amager

Naturpark Amager er et 35.000 kvm stort naturområde, som udvikles i partnerskab mellem Københavns Kommune, Naturstyrelsen, By & Havn, Tårnby Kommune og Dragør Kommune. 

Et hold bestående af Møller & Grønborg med Adept, SNC-Lavalin Atkins og Bark Rådgivning vandt sidste år en arkitektkonkurrence om udviklingen af tre nye hovedindgange og fire samlingssteder for friluftsliv. 

Det samlede udviklingsprogram for Naturpark Amager er støttet af Nordea-fonden med 55 mio. kr. og Friluftsrådets udlodningsmidler til friluftsliv med 5 mio. kr. 

Lokale og Anlægsfonden foreslår at udvide to af de kommende faciliteter – hovedindgangen ved DR Byen samt samlingspunktet ved Havneslusen.

Med opgraderingen tilføres blandt andet bedre grejdepoter, trappeforløb med opholdsmuligheder, opholdsdæk, flydeponton, læringsfaciliteter, naturforbedrende stenrev samt nye friluftsmuligheder som ”krydsning af vandet” og ”aktiviteter op ad volden”. 

Lokale og Anlægsfondens udvidelse påvirker ikke tidsplanen for det samlede projekt. De nye faciliteter forventes at stå færdige i løbet af 2022 og tages i brug løbende.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094