23948sdkhjf

Ros til fastholdelse af præmieordningen for lærlinge

Håndværksrådet glæder sig over, at der på finansloven er fundet midler til at fastholde præmie- og bonusordningen på 70.000 kr. for hver ny uddannelsesaftale.
Finanslovens fastholdelse af præmie- og bonusordningen for lærlinge får rosende ord med på vejen fra Håndværksrådet.

- Præmie- og bonusordningen er fortsat nødvendig for Danmarks små og mellemstore virksomheder, som bærer en meget stor del af uddannelsesansvaret. Derfor er vi meget glade for, at der er fundet midler til at fortsætte ordningen i hele 2012, siger erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet, Heike Hoffmann.

De små og mellemstore virksomheder er stadig presset på økonomien, og tilskuddet på 70.000 kr. er en stor motivation for de virksomheder, hvor økonomien er afgørende for, om der kan ansættes en lærling.

Gode tiltag i forhold til sociale klausuler
Håndværksrådet ser også positivt på andre uddannelsespolitiske elementer i finanslovsudspillet, særligt i forhold til de sociale klausuler, som mange kommuner og boligselskaber skriver ind i deres udbudsmaterialer.

- Flere af de kommunale klausuler er formuleret på en måde, som spænder ben for de mestre, der ansætter lærlinge, uanset om der er krav om det eller ej. Derfor er vi glade for formuleringen i finanslovsudspillet, som på forhånd stiller de mestre gunstigt, der allerede har oprettet et bestemt antal praktikpladser, og som på forhånd bærer deres del af uddannelsesansvaret, siger Heike Hoffmann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094