23948sdkhjf

Ajos fortsætter på Hvidovre Hospital

Hospitalet forlænger entrepriseaftale med byggepladsentreprenøren, som skal fortsætte sin drift af projektet frem til sommeren 2021

Hvidovre Hospital er fortsat i gang med sin udvidelse. Og Ajos A/S fortsætter som byggepladsentreprenør.

Aftalen mellem de to parter er nemlig blevet forlænget.

- Kontrakten mellem Ajos og Hvidovre Hospital har pt. kørt i 31 måneder, og den er nu blevet forlænget indtil juni 2021, hvor udvidelsen af hospitalet skal stå færdig.

- Efter den officielle færdiggørelse har vi yderligere to måneders arbejde med at nedtage alle midlertidige installationer og generelt fjerne ethvert spor af, at der har været en byggeplads, som har beskæftiget hundredvis af håndværkere, siger driftschef for byggepladsindretning i Ajos, Flemming Madsen, i en pressemeddelelse.

Her lyder det, at alle tiltag sker i samarbejde med byggeledelsen. Og at Ajos lige nu har 25 medarbejdere tilknyttet hospitalsbyggeriet.

Hospitalet udvides med en fælles akutmodtagelse, et barselafsnit, en ny børneafdeling samt en ny hjerteafdeling, og derudover sker der også ombygninger i den eksisterende bygningsmasse.

Alsidig opgave
Som byggepladsentreprenør er Ajos ansvarlig for, at byggepladsen fungerer optimalt døgnet rundt, så der er fremdrift i byggeriet.

Det indebærer blandt andet at holde styr på skurforhold, byggestrøm, -vand og -varme, vagter, hegn, overvågning, logistik, adgangs- og flugtveje. Dertil kommer at håndtere uforudsete udfordringer.

Logistikken styres gennem programmet smartBYG. I programmet booker byggepladsaktørerne tid til at få vareleverancer ind på byggepladsen, materialer ind i bygninger, plads på oplagspladser eller booker mødelokaler og materiel.

- På den måde sikrer vi, at der ikke opstår logistikproblemer, fordi alle aktører skal ind på pladsen samtidigt, siger Flemming Madsen.

Ajos’ medarbejdere holder også et beredskab af pumper klart, hvis vejrudsigterne lover store mængder nedbør.

Og byggepladsens skurby dimensioneres til det varierende antal håndværkere på pladsen.

- Nogle gange er der op til 300 håndværkere i gang. De skal have opholdsrum, omklædning, kantine mv. og det hele skal rengøres løbende. Det er som en elastik, der hele tiden skifter mellem at være spændt og mindre spændt, siger Flemming Madsen.

Ajos skal desuden sikre, at det 32.000 kvm store råhus under byggeriet ikke har en temperatur indenfor, som er under 15 grader i perioden fra 1. oktober til 31. marts.

Den betingelse er netop blevet forlænget til også at inkludere april og maj, lyder det.

Desuden spiller Ajos en rolle i Hvidovre Hospitals coronavirusberedskab. Virksomheden beskriver, at de blandt andet har etableret 16 modtagestuer i en montagehal i en del af det 600 kvm store råhus, som stod færdigt.

Her er nu strøm, lys, vand og varme til modtagelse af patienterne, før de kan overføres til en hospitalsstue.

Ajos har også leveret og opstillet en hejs, som udelukkende skal anvendes som indgang for coronasmittede.
jsk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095