23948sdkhjf

Byggeri af storhospital følger tidsplanen

Det Nye Universitetshospital i Aarhus har netop afholdt licitation for byggemodningen, som bl.a. omfatter rømning af ca. 750.000 m³ jord. MJ Ericsson A/S var billigst i licitationen.
I løbet af en måned indledes jordarbejdet forud for byggeriet af Det Nye Universitetshospital (DNU) i Skejby.

Region Midtjylland oplyser, at der er indgået aftale med entreprenøren, og at de sidste detaljer ventes at falde på plads i løbet af få dage. Ifølge dagbladet Licitationen er det entreprenørfirmaet MJ Eriksson A/S, der har leveret det billigste tilbud.

Tidsplanen strammet op
Byggemodningen markerer startskuddet til det omfattende byggeri, der er opdelt i 11 etaper, som udbydes i storentrepriser i størrelsen ca. 10.000-30.000 m² nybyggeri.

Tidsplanen er, at den 1. byggeopgave N1 udbydes i licitation i marts 2012 med henblik på at kunne gå i jorden fem måneder senere.

Det Nye Universitetshospital tages i brug løbende allerede fra 2014 frem til 3. kvartal af 2018, hvor hele hospitalsbyen forventes færdigbygget et helt år tidligere end oprindeligt planlagt.

Fælles styring af byggepladsen
Aktuelt fører regionen desuden dialogmøder med byderne på ”Byggepladsens Fællesfaciliteter”, der blandt andet omfatter anlæg af skurby, portvagt, sikring, indretning af byggeplads med hensyn til veje, logistik, renovering og andre nødvendige funktioner.

- Størrelsen af byggeriet og den forholdsvis lange byggeperiode er exceptionel for danske forhold, og det er baggrunden for, at et anlæg og den efterfølgende drift af selve byggepladsens faciliteter ønskes styret og fælles for alle de op til 40 entreprenører, der vil være på byggepladsen samtidig i den mest aktive byggeperiode, forklarer projektledelsen bag DNU.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096