23948sdkhjf

Slotsprojekt går til anden etape

Snart starter anden etape med renovering og udbygning af Nyborg Slot. Tre lokale virksomheder skal i gang inden døre i vestfløjen, også kaldet kongefløjen. Det skriver Fyens.dk.

Aage Pedersen & Søn fra Frørup tager sig af murerarbejdet. Tømrerarbejdet ligger hos Dreier & Co, mens Nyborg El sørger for elarbejdet.

- Man er startet op med forberedelserne, og fra slutningen af denne måned går man for alvor i gang med den indvendinge istandsættelse af slottet. Der skal lægges nye egetræsgulve og ny flisebelægning. Men først og fremmest skal der føres varme, el og andet udstyr ind i bygningen, og så skal de fine vægmønstre sættes i stand. Det er et stort arbejde, der strækker sig helt frem til efteråret 2021, fortæller museumsdirektør Erland Porsmose til Fyens.dk

De reviderede planer for slottets udbygning med en formidlingsfløj er indledningsvist godkendt af fredningsmyndighederne. Dog skal Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørere sin stilling til fire indsigelser. Det ventes dog, at opgaven blive sendt i licitation lige efter sommerferien. 

Projekt Nyborg Slot er udviklet i et samarbejde bestående af VMB Arkitekter, JAJA Architects og Cubo Arkitekter med det rådgivende ingeniørfirma Søren Jensen og landskabsarkitektvirksomheden Schønherr. Projektet er et partnerskab bestående af Nyborg Kommune, Realdania, A.P. Møller Fonden og Slots- og Kulturstyrelsen i samarbejde med Østfyns Museer.  

Det samlede projekt ventes afsluttet i 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11